Home Nieuws Altcoin nieuws Mede-oprichter Google Sergey Brin onthult dat hij een Ethereum-miner is

Mede-oprichter Google Sergey Brin onthult dat hij een Ethereum-miner is

- Advertentie -

Sergey Brin, de mede-oprichter van Google, maakte de verrassende onthulling dat hij een miner van Ethereum (ETH) is, op de Blockchain Summit in Marokko op zondag 8 juli.

Momenteel is Brin de voorzitter van Alphabet, het moederbedrijf van Google dat zich in 2015 als onderdeel van de herstructurering van de technologiegigant heeft gevormd, maar zijn “bijbaantje” is kennelijk het minen van de op één na grootste cryptocurrency ter wereld, Ethereum, samen met zijn 10-jarig zoontje.

Brin schreef het succes van de zoekmachine en e-maildiensten van Google toe aan het “serieus nemen” van de mogelijkheden van opkomende technologieën; het herkennen van een potentiële “sprong vooruit”, iets waarvan hij zei dat de ontwikkelaars en de breinen achter de crypto-wereld over die gave beschikken.

De Google-miljardair zei verder dat cryptocurrencies, die de asymmetrische cryptografie over het web hebben verspreid en consensus algoritmes zoals proof-of-work (PoW) hebben gecreëerd, “verbijsterend” zijn. Het wereldwijde crypto-netwerk is, wanneer het serieus wordt genomen, “buitengewoon” in zijn woorden.

Brin benadrukte ook het concept van zero-knowledge proofs die de basis leggen voor de op anonimiteit gebaseerde altcoins zoals ZCash, waarvan hij toegaf dat hij de wiskunde daarachter niet helemaal kan volgen, maar ook dat wederom “verbijsterend” noemde:

Ik zie een toekomst in het aannemen van deze onderzoeks-achtige ideeën die er zijn in de wereld en deze te realiseren.

In de Founders Letter van Alphabet in 2017, noemde Brin vooraanstaande cryptocurrencies als Ethereum als een belangrijke factor in de huidige “computing boom” van vandaag.

Google zelf heeft in maart haar verbod op crypto-advertenties aangekondigd, dat op 1 juni in werking is getreden en zwaar bekritiseerd is. Brin heeft erkend dat het bedrijf “er niet in geslaagd is” om aan de frontlinie te staan als het gaat om het omarmen van crypto.

Ethereum (ETH) is momenteel de op een na grootste cryptocurrency met een marktwaarde van ongeveer $44,5 miljard.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.125,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€16.168,70 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.181,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.252,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.415,80 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...