Rico Engelbarts
15/08/2018 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/08/2018 16:00

Medeoprichter Ethereum Joseph Lubin: Instorting crypto-koersen geen belemmering voor groei

icon-altcoins
Altcoin nieuws
medeoprichter_ethereum_joseph_lubin_instorting_crypto-koersen_geen_belemmering_voor_groei

Joseph Lubin, Medeoprichter van Ethereum en CEO van ConsenSys Inc., geeft in een interview met Bloomberg aan dat hij de recentelijke koersdaling van cryptocurrencies niet ziet als een belemmering voor de groei.
Lubin vertelt in discussie met Bloomberg dat de stijging in koerswaarde van cryptocurrencies vorig jaar een bubbel was:

We hebben zes bubbels gezien, elke nieuwe was epischer dan de vorige en elke bubbel is verbazingwekkend wanneer zij plaatsvindt. Maar als je terugkijkt, zijn het net stipjes op een kaart. Met elke bubbel hebben we een enorme stijging in activiteit en dat is wat we nu zien.

Lubin had ConsenSys opgericht nadat hij Ethereum verliet. Hij geeft aan dat ConsenSys 1.100 werknemers in dienst heeft die zich richten op het Ethereum-ecosysteem en startups helpen met het bouwen op het Ethereum-netwerk.
Lubin vertelt verder dat dat de vluchtigheid van de cryptocurrency-koersen komt door “trader types,” oftewel speculatieve investeerders, maar dat zij niet per se een indicator zijn van de onderliggende groei in de markt.

…we bouwen een meer fundamentele infrastructuur, we zien een correctie, en de potentie wordt steeds indrukwekkender… Ik verwacht absoluut dat er een sterke correlatie is tussen de koersstijging en de groei van de fundamentele infrastructuur in het ecosysteem en de groei en ontwikkeling van het ecosysteem. We zijn waarschijnlijk tweemaal zo groot als gemeenschap van developers dan wij acht of tien maanden geleden waren.

Ethereum bereikte de $1.000 in februari, de hoogst genoteerde koerswaarde voor de cryptocurrency tot nu toe. Sindsdien is de koers van de digitale munt gedaald naar $260. Het laagste punt in 9 maanden tijd. De afgelopen week is de koers van Ethereum met 30% gezakt en 7% de 24 uur.. De totale marktwaarde van Ethereum ligt momenteel op $26 miljard.
Joseph Lubin voegt toe dat hij een toekomst ziet waarin Ethereum samen zal bestaan met honderden andere protocollen:

Dit is hoe het voelt om te leven in exponentiële tijden

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement