Timo Bult Timo Bult
29/12/2023 11:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/12/2023 11:58

Meme crypto schieten met +50% omhoog na positief nieuws Avalanche

icon-altcoins
Altcoin nieuws
La memecoin se dispara un +50% tras las noticias positivas Avalanche

Foto: Vladi333/Shutterstock

De Avalanche Foundation gaat meme crypto kopen. Dat kondigt de stichting achter het Avalanche (AVAX) ecosysteem aan in een post op X.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Programma van $100 miljoen kijkt naar meme crypto

In de post schrijft de foundation dat het de intentie heeft om meme cryptocurrencies onderdeel uit te laten maken van zijn Culture Catalyst programma. Deze sub-categorie heeft namelijk een “significante niche” gecreëerd binnen het crypto-landschap:

“Naast prominente categorieën van cryptoactiva zoals gastokens, DeFi-tokens, Real World Assets (RWA’s), NFT’s, stablecoins en governance-munten, hebben meme crypto een aanzienlijke niche uitgesneden in het landschap van cryptoactiva.”

Hier voegt de Avalanche Foundation aan toe:

“De Avalanche Foundation is van plan om Culture Catalyst te gaan gebruiken om de cultuur en het plezier dat wordt gesymboliseerd door mememunten te erkennen en aan te moedigen.”

Het Culture Catalyst programma heeft naar verluidt zo’n $100 miljoen in zijn schatkist zitten.

Advertentie

Dogecoin en shiba inu geen onderdeel

Welke crypto onderdeel zullen zijn is niet helemaal duidelijk. Het zullen echter enkel meme crypto gebaseerd op Avalanche zijn, en dus niet bekende crypto zoals dogecoin (DOGE) of shiba inu (SHIB).

Ook zal het niet zomaar willekeurige munten gaan kopen. De stichting heeft enkele selectiecriteria “inclusief het aantal houders, liquiditeitsdrempels, projectrijpheid, principes van een eerlijke lancering en de algemene sociale sentimenten, onder andere factoren.”

Avalanche meme crypto reageren positief

Een aantal op Avalanche-gebaseerde crypto reageren positief op het nieuws. Zo steeg husky (HUSKY) de afgelopen 24 uur met 67%.

Ook Kimbo (KIMBO) reageerde positief en staat nu meer dan 50% in de plus. Investeerders lijken hiermee te anticiperen dat de Avalanche Foundation een van deze crypto gaat kopen. Dit is echter nog niet bekend of bevestigd, waarmee de stijgende prijzen puur op speculatie gebaseerd zijn.

Het is bovendien ook nog niet bekend wanneer de foundation precies zal beginnen met het kopen van meme cryptocurrencies.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie