Thom Derks Thom Derks
21/11/2022 20:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/11/2022 20:02

Miljardair Bill Ackman: “Crypto is een blijvertje”

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Alleen Bitcoin en Ethereum zijn echt decentraal, zegt Chainlink topman

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Miljardair en hedgefonds manager Bill Ackman blijft bullish over crypto, ondanks alle ellende die momenteel door de markt gaat. Daarmee doelen we uiteraard niet alleen op de bearmarkt van de afgelopen maanden, maar ook het omvallen van FTX dat de markt nu aardig in zijn greep heeft.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto is een blijvertje

In een draadje op Twitter van 20 november, schrijft de miljardair zijn gedachten op over de industrie. “Crypto is een blijvertje en er is wetgeving en toezicht nodig om frauduleuze actoren uit het ecosysteem te verwijderen”, aldus Ackman.

Ackman is een Amerikaanse miljardair die eerder nog een oproep deed om enkele wet- en regelgeving in New York te verlichten, om de stad als crypto-hub te promoten.

“Het probleem met crypto is dat onethische promotors eenvoudig tokens kunnen maken om een pump en dump te organiseren. Het gros van de tokens zijn om deze reden in het leven geroepen en niet om legitieme bedrijven te bouwen”, aldus Ackman over de industrie.

Dat gezegd hebbende, is Ackman ervan overtuigd dat goede wet- en regelgeving de potentie heeft om die problemen op te lossen. “Alle legitieme participanten in het ecosysteem moeten gemotiveerd worden fraudeurs te elimineren”, zo gaat de succesvolle investeerder verder.

Advertentie

Crypto heeft veel potentie

Hoewel Ackman in eerste instantie een scepticus was als het over crypto gaat, ziet hij nu grote potentie voor de industrie. “Crypto heeft de potentie om de maatschappij en de wereldwijde economie een goede dienst te bewijzen.”

Het is volgens de miljardair mogelijk met crypto bedrijven en technologieën te bouwen die hiervoor niet konden bestaan. “De mogelijkheid om een token uit te geven en daarmee participanten in een onderneming te activeren is een krachtige tool”, zo redeneert de miljardair.

In navolging van de problemen bij FTX, is het volgens de ondernemer en investeerder belangrijk dat er zo snel mogelijk goede regelgeving komt voor de industrie.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie