Emil Cantello Emil Cantello
01/12/2021 14:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 20:05

MOBOX breekt sneller uit dan verwacht, stijgt 120% in 1 dag

icon-altcoins
Altcoin nieuws
MOBOX breekt sneller uit dan verwacht, stijgt 120% in 1 dag

Wie al enige tijd met cryptocurrencies handelt, is bekend met de hoge volatiliteit waarin de crypto markt geassocieerd wordt. De afgelopen weken is dit fenomeen nogmaals bevestigd door significante prijsstijgingen van cryptomunten binnen de metaverse en non-fungible token (NFT) sector. Het kan nog geen dag duren of de waarde van een coin is al verdubbeld. Laat dat nou precies het geval zijn met MOBOX (MBOX).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

MBOX trend analyse met 3 cruciale factoren

Gisteren werd een analyse gepubliceerd over de gezonde constructie van MOBOX die zich heeft ontwikkeld in de afgelopen twee weken. De MBOX koers zat in een opwaartse trend waar vooral de hogere toppen en bodems in opvielen. Daarnaast bleek de toen gemaakte stijging verhoudingsgewijs nog aan de lage kant. De stijging van MBOX lag toen rond 150%, terwijl andere metaverse tokens, zoals SAND en GALA, prijsstijgingen ondergingen van meer dan 600% binnen een maand tijd.

Het was duidelijk dat er dus nog enige potentie zat in deze cryptocurrency, maar dat was sterk afhankelijk was van 3 factoren. Ten eerste lag het volume nog aan de relatief lage kant in verhouding met SAND. Het volume moest toenemen om de constructie vol te houden. Daarnaast is MBOX een metaverse token en dus gebonden aan de hype rond de metaverse sector en die hype mocht dus niet afnemen. Als laatste is deze altcoin natuurlijk ook afhankelijk van de koers van bitcoin (BTC). Een BTC correctie kan sterke invloed uitoefenen op de koers van andere crypto, dus ook MBOX.

Advertentie

Hype en koop volume doen significante wonderen

Een dag later zien we dat de prijs van MOBOX alweer verdubbeld is. MBOX heeft namelijk een top neergezet op $15,73 USD, een stijging van ongeveer 120% ten opzichte van de bodem van een dag eerder. Zoals de grafiek laat zien heeft een exponentiële toename in het koop volume er toe doen zorgen dat de koers naar boven uitbrak.

Op het moment van schrijven draait MBOX een volume van $1,388 miljard op Binance in de afgelopen 24 uur. Dat is twee keer zo veel als het volume van SAND wat momenteel op $635 miljoen USD staat. Je mag wel zeggen dat de rollen zijn omgedraaid in verhouding tot gisteren.

Vooralsnog laat MOBOX een gezonde constructie zien. Om de tendens naar boven door te zetten, zal MBOX in ieder geval een hogere bodem moeten vestigen. Echter heeft deze uitgebroken metaverse token al enige opwaartse druk ondervonden met het nodige volume. Een consolidatiefase is daarom niet uit te sluiten.

Nog steeds is de hype binnen de metaverse sector een cruciale factor. Een potentiële instap maken neemt in dit geval de eerder genoemde overwegingen met zich mee. Echter laat MOBOX zien dat laatbloeiers niet onderschat kunnen worden. Ze mogen dan wat achter lopen, maar laten desalniettemin resultaten zien waar “u” tegen gezegd mag worden.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie