Thom Derks Thom Derks
09/01/2023 20:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2023 20:00

Mysterieuze ‘crypto antennes’ verschijnen in de natuur

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Mysterieuze 'crypto antennes' verschijnen in de natuur

Foto: xfilephotos/Shutterstock

Mysterieuze antennes zijn de afgelopen tijd verschenen in de bergen van de Amerikaanse staat Utah. Het is is onduidelijk van wie ze zijn of waar ze bedoeld voor zijn. Naar verluidt zijn ze verbonden aan een crypto mining bedrijf.

De autoriteiten doen momenteel onderzoek naar de antennes rondom Salt Lake City. Op het moment van schrijven is er echter nog onvoldoende informatie over het individu of de groep die verantwoordelijk is voor de installatie van de apparaten.

Bored Ape Yacht Club (APE) viert feest, een uit de hand gelopen grap?
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Steeds meer antennes

Volgens Tyler Fonarow, die als natuurbeheerder verantwoordelijk is voor het gebied, werd de eerste antenne ongeveer één jaar geleden geplaatst. Daarna kwamen er de afgelopen maanden steeds meer bij. Steeds vaker moeten medewerkers van de stad het ruige sneeuwgebied in om de antennes te verwijderen.

De antennes bestaan altijd uit een doosje met batterijen, een router en een zonnepaneel. Uit de eerste onderzoeken blijkt dat de antennes weleens data kunnen uitsturen naar een groter gebied. De autoriteiten hopen dat de eigenaar van de apparaten naar voren stapt om uitleg te geven.

“Deze torens zijn op verschillende pieken en bergtoppen neergezet. Het begon met één of twee antennes en nu zijn het er waarschijnlijk een stuk of 12. We laten tegenwoordig niets meer zomaar achter op publiek grondgebied. Je moet om toestemming vragen.”

Advertentie

Link naar crypto

Op basis van de samenstelling van de antennes gaan er geruchten dat ze weleens gebruikt kunnen worden voor een blockchain-netwerk. Meer specifiek is de gedachte dat de antennes mogelijk een hotspot zijn die verbinding legt met het Helium (HNT) netwerk. Helium is een draadloos op blockchain gebaseerd systeem met een bedrijfsmodel waarbij hotspots fungeren als miners.

Klanten hoeven alleen maar een hotspot te installeren en kunnen daar vervolgens geld mee verdienen. Het is wel zo dat een hotspot meer geld oplevert wanneer deze vaker wordt gebruikt. Door een antenne te installeren in de ruige natuur van Utah, is het nog maar de vraag in hoeverre dat geld oplevert binnen het Helium-netwerk. Op het moment van schrijven is er nog geen bevestiging over de herkomst van de antennes en met welke reden ze zijn geplaatst.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie