Simon Bosch Simon Bosch
10/02/2024 21:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/02/2024 19:19

Mysterieuze crypto whale koopt €77 miljoen aan grote altcoin

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Mysterieuze crypto whale koopt €77 miljoen aan grote altcoin

Foto: Andrew Sutton/Shutterstock

Als je het woord ‘whale’ hoort, dan denk je vermoedelijk al snel aan grote zwemmende zoogdieren of aan grote bitcoin (BTC) investeerders. Dat komt doordat altcoin-whales veel minder vaak in de aandacht komen. Maar dat betekent niet dat ze er niet zijn, integendeel zelfs. Het blijkt nu dat diepe zakken de afgelopen dagen grote hoeveelheden chainlink (LINK) hebben verplaatst.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Crypto whale slaat flink chainlink (LINK) in

Dat schrijft blockchain-analysedienst Lookonchain op sociale mediaplatform X. Op Binance zou een handelaar zijn die maar liefst 4,5 miljoen LINK ter waarde van ongeveer 83,6 miljoen dollar heeft aangekocht. Hierna heeft hij 55 nieuwe hardware wallets aangemaakt, en de coins naar deze adressen verplaatst. Elk adres heeft nu tussen de 8.587 en 193.000 LINK ter waarde tussen de 157.000 dollar en 3,5 miljoen dollar, volgens de bijbehorende spreadsheet.

De handelaar begon afgelopen maandag met het versturen van de coins naar deze wallets. Afgezien van LINK-tokens zit er opvallend genoeg niets in de wallets, de eigenaar heeft ze dus speciaal voor deze token aangemaakt. Lookonchain gaat ervan uit dat het slechts één investeerder is, maar dat is nooit met zekerheid te zeggen. Het is in dit geval ook niet duidelijk van wie de wallets zijn, en ook niet wanneer de handelaar precies heeft gekocht.

Advertentie

Chainlink koers opvallend sterk

Toch verklaart deze activiteit misschien waarom de chainlink koers sinds eind vorige maand met zo’n 41% is gestegen ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Die periode was voor de meeste cryptocurrencies het moment van een significante bodem, maar LINK is sindsdien veel harder gestegen dan veel andere coins en zelfs meer dan veel altcoins. Zelfs op een dag dat de rest van de markt het zwaar had steeg LINK met 5%.

Ook valt op dat de koers vrij sterk is als je wat verder uitzoomt. Veel altcoins hebben nog een lange weg te gaan voordat ze bij hun all-time high in de buurt komen, maar voor chainlink is deze nog ‘maar’ 190% van de huidige koers verwijderd.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie