Roan Egberts Roan Egberts
12/04/2024 19:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/04/2024 16:43

Near Protocol cryptonetwerk gaat overstap maken naar AI

icon-altcoins
Altcoin nieuws
AI-crypto hebben enorme investeringen nodig in strijd met concurrenten

Foto: Tada Images/Shutterstock

Veel AI tokens, zoals fetch.ai (FET), zijn de afgelopen tijd enorm gestegen door de interesse van handelaren in AI. Er zijn veel bedrijven bezig met het toepassen van Artificial Intelligence (AI). Het lijkt erop dat near protocol (NEAR) van plan is om ook een overstap te maken naar AI.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

AI overstap in de komende tijd

Illia Polosukhin, mede-oprichter van NEAR, heeft bij een virtuele bijeenkomst interessante aankondigingen gepresenteerd aan haar medewerkers. Het bedrijf is van plan om een aantal experts in te huren om te kijken naar AI mogelijkheden binnen als onderdeel van de drie tot zes maanden durende roadmap. Een roadmap is een routekaart die gebruikt wordt door organisaties waarvan de doelen van een project en belangrijke taken of mijlpalen op een tijdlijn te zien zijn.

Advertentie

NEAR heeft al ervaring met AI

NEAR gelooft namelijk dat de integratie van AI in blockchain een belangrijk onderwerp is. Zo wil NEAR zich blijven ontwikkelen om een goede positie te behouden op de cryptomarkt. Vorige maand was Polosukhin nog aanwezig op de Nvidia conference met de titel ‘Transforming AI’ en verdubbelde de prijs van NEAR.

Verder is het bedrijf goed ervaren op het gebied van AI expertise. Polosukhin is een onderzoeker op het gebied van AI en software-ingenieur die de zogenoemde ‘Transformer’-architectuur heeft gebouwd. Deze architectuur wordt gebruikt in AI-systemen zoals ChatGTP.

Crypto ontbijt: ETF nieuws, Bitcoin hack El Salvador & meer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Hoe NEAR AI wil gebruiken

Door gebruik te maken van near.ai en open-source principes streeft NEAR ernaar om AI toepassingen toegankelijker te maken binnen zijn gedecentraliseerd ecosysteem en non-profit karakter. NEAR benadrukt het belang van het creëren van waarde in een open en onvoorwaardelijke omgeving, in tegenstelling tot bedrijven die gericht zijn op winst.

NEAR heeft de afgelopen zijn ‘chain-abstraction’-verhaal extra onder de aandacht gebracht bij gebruikers. Dit is gericht op het vereenvoudigen van de gebruikerservaring in de cryptowereld en daarbij helpt AI het te versterken. Met AI kan NEAR de ontwikkeling versnellen en het gebruiksgemak verbeteren. De visie, een gedecentraliseerd web waarin gebruikers volledige controle hebben over hun gegevens en interacties, komt zo binnen handbereik.

Deel dit artikel
Roan Egberts

In 2021 kwam Roan in aanraking met de wereld van cryptocurrencies en deed hij ook zijn eerste crypto-investeringen. Roan is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en volgt dan ook een financiële opleiding op Hogeschool Saxion. Momenteel volgt hij een minor in “Blockchain”. Met deze minor wil hij zijn kennis vergroten op het gebied van blockchain-technologie. Tot slot is Roan actief in het telegramkanaal van Crypto Insiders als beheerder, dus wie weet kom je hem daar ook tegen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie