Robin Hazekamp Robin Hazekamp
08/02/2024 15:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/02/2024 14:20

Nederlanders woest na excuusbrief crypto-trader die miljoenen verloor

icon-finance
Finance nieuws
Nederlanders woest na excuusbrief crypto-trader die miljoenen verloor

Foto: Dutchmen Photography/Shutterstock

Een crypto trader uit Hengelo heeft in een uitgebreide brief zijn excuses aangeboden aan de ruim 300 Nederlanders wiens geld hij verloor. Hij handelde voor hen in cryptocurrencies, waar hij door groot succes een flink klantenbestand mee opbouwde. Dat succes had echter ook een einde. Na miljoenen te hebben verloren door flinke risico’s te nemen, stuurde hij gisteren een excuusbrief naar de gedupeerden. 

NVIDIA nu groter dan de complete Duitse aandelenmarkt
NVIDIA nu groter dan de complete Duitse aandelenmarkt

Gefaalde ‘crypto-genie’ biedt zijn excuses aan

Op 7 februari verzond een 23-jarige crypto handelaar uit Hengelo een excuusbrief naar zijn klanten. Daarin biedt hij onder andere zijn excuses aan, en geeft hij een reconstructie van hoe het zo is afgelopen. De e-mail, verzonden door een tussenpersoon, opende als volgt:

“Beste betrokkenen, middels deze brief wil ik een begin maken met het verduidelijken van de huidige situatie en wil ik, voor jullie, een beeld schetsen van de mogelijkheden voor een objectieve weergave van de feiten.”

De rechtenstudent en voetballer verblijft momenteel op een geheim adres. Hij wordt beschermd door de politie. Wat voor consequenties de gefaalde investeerder tegemoet ziet is nog niet bekend. Wel is al de resterende hoop voor de getroffenen verdwenen; hij maakt in zijn bericht duidelijk dat er niets meer van het geïnvesteerde geld over is. 

De Hengeloër betoogt dat de schuld niet alleen bij hem ligt; klanten zouden hem onder druk hebben gezet om meer risico’s te nemen. Volgens hem wilden zij een hoger rendement, waarna hij van zijn ‘zelfgemaakte succesvolle strategie’ afweek. Dat resulteerde ertoe dat hij op een kantelpunt kwam, na twee jaar ‘succesvol’ te hebben geïnvesteerd.

Advertentie

‘Excuusbrief maakt de situatie alleen maar erger’

De excuusbrief werd door de gedupeerden niet in dank ontvangen. Volgens de slachtoffers was het de afspraak dat de investeerder bij een verlies van 12,5% zou overleggen wat het verdere verloop zou worden. Dat hij pas bij het kwijtraken van alle fondsen contact opnam is volgens hen een schande, en legt de schuld volledig bij hem. 

Dat de cryptohandelaar beschrijft hoe vervelend de situatie voor hem en zijn familie is, maakt het volgens zijn voormalige klanten alleen maar erger:

“De rust was juist wat weergekeerd, maar die mail heeft iedereen alleen maar woester gemaakt,” aldus een van de slachtoffers. “Hij lijkt er vooral op uit om zijn familie erbuiten te houden. (…) En hij zegt nu vooral hoe ellendig het allemaal voor hem is. Nou, het is vooral ellendig voor al die mensen die hem zagen als cryptowonder en cryptogenie en die hun vertrouwen beschaamd zagen.”

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie