Dylan Laat Dylan Laat
21/02/2024 20:11 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2024 18:04

Nederlandse crypto-influencer ‘misleidde volgers’, maakt grote winsten

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Nederlandse crypto-influencer 'misleidde volgers', maakt grote winsten

Foto: X-profiel van Crypto Rover

Uit recent onderzoek van crypto-onderzoeker ZachXBT blijkt dat de Nederlandse crypto-influencer Daan de Rover, ook wel bekend als Crypto Rover, zich schuldig zou hebben gemaakt aan valse beloftes aan crypto-projecten. Daarnaast stelt de onderzoeker dat er nog meer signalen zijn die de Nederlander in verband brengen met andere bedenkelijke activiteiten.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Beloftes om cryptoproject te ‘pumpen’

In mei 2023 werd Crypto Rover benaderd om een cryptoproject te promoten. De Rover beweerde projecten “makkelijk van een half miljoen naar 10 miljoen te kunnen pumpen”. De influencer en het cryptoproject in kwestie gingen uiteindelijk voor $10.000 plus 1% van de crypto voorraad in zee. Echter, ondanks dat de betaling voldaan werd, hield Crypto Rover zich niet aan de afspraken. Zo zou hij het project gaan promoten via zijn sociale mediakanalen. Dit leidde tot frustratie bij de projectontwikkelaars.

Na herhaaldelijke pogingen om de influencer aan zijn woord te houden, werd om een terugbetaling gevraagd. De Nederlander reageerde echter op geen enkel bericht. Een maand later reageerde Crypto Rover door te stellen dat hij ze niet had opgelicht, en dat hij niet zou gaan terugbetalen maar wel in betere marktomstandigheden zou posten.

Hij dreigde met juridische stappen tegen verdere beschuldigingen van oplichting. Tot op heden, februari 2024, zijn er geen promotieposts verschenen.

Advertentie

Nog meer bedenkelijke transacties van Crypto Rover

ZachXBT’s onderzoek onthult ook dat Rover zijn volgens zou hebben misleid over zijn posities in bepaalde cryptocurrensies. Daarnaast was hij naar verluidt betrokken bij pump-and-dump projecten. Adressen gelinkt aan Rover kochten grote hoeveelheden van de STONED, een meme-coin. Hierna plaatste hij meerdere promotieposts met als doel STONED aan de man te brengen, maar verkocht hij zijn tokens hierna vrij snel.

De plotselinge verkoop van de crypto resulteerde in aanzienlijke winsten, terwijl de prijs van de munt instortte, ten nadele van andere investeerders. Naar verluidt stuurden de adressen zo’n 40 ethereum (ETH) ter waarde van 109.000 euro naar Bybit na de desbetreffende transacties met STONED.

Door transacties en social media posts te analyseren, heeft ZachXBT aan kunnen tonen dat Crypto Rover waarschijnlijk direct betrokken was bij deze dubieuze praktijken, iets waarover de onderzoeker niet te spreken is:

“Ik vind dit gedrag zorgwekkend en denk niet dat hij zomaar kan beweren dat hij niet weet wat hij doet. Zoals hij eerder zei dat hij “projecten makkelijk van 1/2 m naar 10m kan pumpen”. Hij is niet de enige influencer die dit doet en wij in de crypto-industrie moeten ophouden dit toe te staan.” – Aldus ZachXBT op X.


De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie