Timo Bult Timo Bult
17/11/2021 16:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/11/2021 16:15

Nederlandse webwinkel Coolblue ontwikkelt eigen crypto, met goedkeuring van Sinterklaas!

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Nederlandse webwinkel Coolblue ontwikkelt eigen crypto, met goedkeuring van Sinterklaas!

Foto: Harry Beugelink/Shutterstock

Coolblue, de bekende Nederlandse webshop, heeft naar verluidt een eigen cryptocurrency ontwikkeld! In een reclamevideo stelt het bedrijf “vol in de crypto te stappen.” Helaas is het toch niet echt wat we hadden gehoopt, de betaalmethode heet namelijk “Pay Per Note,” een knipoog naar de pepernoot die al helemaal duidelijk wordt zodra onze goedheilig man in beeld verschijnt!

In de video zijn allerlei hints te zien naar crypto. Zo zien we het Dogecoin (DOGE) logo in de achtergrond en wordt crypto meerdere keren aangehaald. Het is allemaal onderdeel van een geniale marketingstunt waarin klanten vanaf nu met Pay Per Note kunnen betalen. Het komt erop neer dat klanten gedichten (notes) kunnen insturen en hiermee een product naar keuze kunnen winnen. Dit heeft natuurlijk niets met crypto zelf te maken. Maar is het wellicht een vroeg signaal dat Coolblue daadwerkelijk crypto-betalingen mogelijk gaat maken in de nabije toekomst?

Op het einde vraagt Sinterklaas zich terecht af of deze crypto wel goed voor het milieu is, wat weer een knipoog is naar de berichtgeving omtrent Bitcoin (BTC). De miners van het Bitcoin-netwerk verbruiken namelijk enorme hoeveelheden stroom en dat zorgde begin dit jaar voor felle kritiek. Maar nee, deze Pay Per Note cryptocurrency is zeer goed voor het milieu, ze zijn namelijk biologisch!

Crypto is overigens niets nieuws voor Coolblue. Op de website kan je al uitgebreide informatie vinden over crypto wallets. Zo lees je over de verschillende Ledger wallets en tips over hoe je het beste je crypto kan bewaren! Ook kan je er natuurlijk crypto wallets kopen.

Al met al dus een geinige reclamestunt met een grote knipoog naar crypto. Het toont toch maar weer aan hoever de adoptie van crypto inmiddels gevorderd is, en dat er waarschijnlijk nog veel meer aan zit te komen! Heb jij een Ledger wallet al op je verlanglijstje staan?

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement