Kevin Schijven Kevin Schijven
26/10/2020 07:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/10/2020 07:01

Nederlandse WordPress plug-in geeft content een tijdstempel op Ethereum voor authenticiteitscontrole

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Nederlandse WordPress plug-in geeft content een tijdstempel op Ethereum voor authenticiteitscontrole

Foto: Harry Beugelink/Shutterstock

WordProof, een nieuwe plug-in voor WordPress, een populair content management systeem (CMS), laat gebruikers nu hun content een tijdstempel geven op de blockchain van Ethereum (ETH).
Dat kondigen de Nederlandse ontwikkelaars van WordProof op 22 oktober aan tijdens de BlockDown 2020 conferentie in London.


Het doel van het Amsterdamse WordProof is om auteursrechten en copyright te beschermen. Met behulp van blockchain-technologie kan content vastgelegd worden die onveranderbaar is. Daardoor kan men achterhalen wie de oorspronkelijke auteur van een artikel is, en wat er wellicht aan veranderd is sinds de oorspronkelijke publicatie.
De tijdstempels laten een unieke vingerafdruk of hash achter op de blockchain. Nu voegt de plug-in dus ondersteuning voor Ethereum toe, een van de populairste blockchain-netwerken in de wereld. De plug-in ondersteunde voorheen al EOS en Telos.
De website meldt dat gebruikersgemak vooropstaat en dat geen eerdere ervaring met blockchain-technologie vereist is. Jelle van der Schoot, head of product bij WordProof, zegt:

Het toevoegen van ondersteuning voor Ethereum markeert een belangrijke stap om dit doel te bereiken, dus we zijn verheugd om de Ethereum-gemeenschap te verwelkomen!

Volgens gegevens van Kinsta, een hostingservice, is WordPress het meest populaire CMS in de wereld. Zo’n 37% van alle websites maakt gebruikt van WordPress. Van de CMS markt heeft WordPress maar liefst 63% in handen.
Afgelopen zomer won het WordProof team nog €1 miljoen van de Europese Commissie voor het winnen van de ‘Blockchains for Social Good’ wedstrijd.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie