Nederlandse WordPress plug-in geeft content een tijdstempel op Ethereum voor authenticiteitscontrole

WordProof, een nieuwe plug-in voor WordPress, een populair content management systeem (CMS), laat gebruikers nu hun content een tijdstempel geven op de blockchain van Ethereum (ETH).

- Advertentie -

Dat kondigen de Nederlandse ontwikkelaars van WordProof op 22 oktober aan tijdens de BlockDown 2020 conferentie in London.

Het doel van het Amsterdamse WordProof is om auteursrechten en copyright te beschermen. Met behulp van blockchain-technologie kan content vastgelegd worden die onveranderbaar is. Daardoor kan men achterhalen wie de oorspronkelijke auteur van een artikel is, en wat er wellicht aan veranderd is sinds de oorspronkelijke publicatie.

De tijdstempels laten een unieke vingerafdruk of hash achter op de blockchain. Nu voegt de plug-in dus ondersteuning voor Ethereum toe, een van de populairste blockchain-netwerken in de wereld. De plug-in ondersteunde voorheen al EOS en Telos.

De website meldt dat gebruikersgemak vooropstaat en dat geen eerdere ervaring met blockchain-technologie vereist is. Jelle van der Schoot, head of product bij WordProof, zegt:

Het toevoegen van ondersteuning voor Ethereum markeert een belangrijke stap om dit doel te bereiken, dus we zijn verheugd om de Ethereum-gemeenschap te verwelkomen!

- Advertentie -

Volgens gegevens van Kinsta, een hostingservice, is WordPress het meest populaire CMS in de wereld. Zo’n 37% van alle websites maakt gebruikt van WordPress. Van de CMS markt heeft WordPress maar liefst 63% in handen.

Afgelopen zomer won het WordProof team nog €1 miljoen van de Europese Commissie voor het winnen van de ‘Blockchains for Social Good’ wedstrijd.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.080,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.791,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.833,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.884,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.899,40 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) handel en cryptocurrency mining wellicht binnenkort legaal in Pakistan

0
Pakistan gaat wellicht binnenkort cryptocurrencies als bitcoin (BTC) alsmede crypto-mining legaliseren. Een wetsvoorstel hiervoor is al unaniem aangenomen in een van de vier provincies...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...