Home Nieuws Altcoin nieuws Nee, de Chinese digitale yuan is nog niet uit, dit is een...

Nee, de Chinese digitale yuan is nog niet uit, dit is een scam

Er gaat nieuws rond dat de central bank digital currency (CBDC) van China al gelanceerd zou zijn. Dat is echter niet waar, het gaat hier waarschijnlijk om een nieuwe scam.

Een bedrijf genaamd Yuan Pay Group heeft onlangs een persbericht uitgezonden waarin staat dat de “e-Yuan” gelanceerd is. Het bedrijf beweert dat zijn e-Yuan een “officieel door de Chinese overheid ondersteunde cryptocurrency” is.

- Advertentie -

De website van het bedrijf staat vol met tekenen dat het hier om oplichterij gaat. Zo belooft het bedrijf gigantische rendementen aan investeerders:

Voor elke euro die u in mei investeert, kunt u een potentiële winst van €4954 verwachten binnen enkele maanden!

Tevens staat de website vol met citaten van bekende figuren binnen en buiten de crypto-wereld, die verzonnen zijn. Max Keiser, een Amerikaanse filmmaker verslaggever en investeerder, zou het volgende hebben beweerd:

De Chinese coin zou eind maart 2020 €6085 waard kunnen zijn! Voor alle duidelijkheid: dat is nog maar een maand verwijderd.

Dat heeft hij natuurlijk nooit gezegd. Bovendien was maart 2020 al twee maanden geleden, een slordige fout op zijn zachtst gezegd. Ook staan er nepcitaten van Richard Branson, de miljardair CEO van de Virgin Group, en Peter Thiel, medeoprichter van PayPal, op de website.

Daarnaast vermeldt de website dat de e-Yuan benoemd zou zijn in de Financial Times, maar er is geen link naar het artikel, omdat deze niet bestaat. Vervolgens zijn er nog gefotoshopte tijdschriftomslagen van Forbes en een reeks van social-media knoppen te vinden, allemaal wederom zonder werkende links.

Tevens beweert het bedrijf dat het de enige cryptocurrency zou zijn die verkocht mag worden in China sinds het verbod in 2017. Het persbericht beweert dat investeerders al massaal toeslaan.

Het mocht duidelijk zijn dat het hier dus niet om de echte digitale yuan van de Chinese centrale bank gaat. Wanneer deze stablecoin uitgebracht zal worden is vooralsnog onbekend.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.720,64 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.023,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.117,68 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.120,29 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.161,23 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Magische grens in zicht

Wat is dat toch met die psyche van de mens? Keer op keer, als de koers van bitcoin support lijkt te vinden, stappen ze...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.