Kevin Schijven Kevin Schijven
23/05/2020 16:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2020 16:06

Nee, de Chinese digitale yuan is nog niet uit, dit is een scam

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Nee, de Chinese digitale yuan is nog niet uit, dit is een scam

Er gaat nieuws rond dat de central bank digital currency (CBDC) van China al gelanceerd zou zijn. Dat is echter niet waar, het gaat hier waarschijnlijk om een nieuwe scam.
Een bedrijf genaamd Yuan Pay Group heeft onlangs een persbericht uitgezonden waarin staat dat de “e-Yuan” gelanceerd is. Het bedrijf beweert dat zijn e-Yuan een “officieel door de Chinese overheid ondersteunde cryptocurrency” is.
De website van het bedrijf staat vol met tekenen dat het hier om oplichterij gaat. Zo belooft het bedrijf gigantische rendementen aan investeerders:

Voor elke euro die u in mei investeert, kunt u een potentiële winst van €4954 verwachten binnen enkele maanden!

Tevens staat de website vol met citaten van bekende figuren binnen en buiten de crypto-wereld, die verzonnen zijn. Max Keiser, een Amerikaanse filmmaker verslaggever en investeerder, zou het volgende hebben beweerd:

De Chinese coin zou eind maart 2020 €6085 waard kunnen zijn! Voor alle duidelijkheid: dat is nog maar een maand verwijderd.

Dat heeft hij natuurlijk nooit gezegd. Bovendien was maart 2020 al twee maanden geleden, een slordige fout op zijn zachtst gezegd. Ook staan er nepcitaten van Richard Branson, de miljardair CEO van de Virgin Group, en Peter Thiel, medeoprichter van PayPal, op de website.
Daarnaast vermeldt de website dat de e-Yuan benoemd zou zijn in de Financial Times, maar er is geen link naar het artikel, omdat deze niet bestaat. Vervolgens zijn er nog gefotoshopte tijdschriftomslagen van Forbes en een reeks van social-media knoppen te vinden, allemaal wederom zonder werkende links.
Tevens beweert het bedrijf dat het de enige cryptocurrency zou zijn die verkocht mag worden in China sinds het verbod in 2017. Het persbericht beweert dat investeerders al massaal toeslaan.
Het mocht duidelijk zijn dat het hier dus niet om de echte digitale yuan van de Chinese centrale bank gaat. Wanneer deze stablecoin uitgebracht zal worden is vooralsnog onbekend.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie