Timo Bult Timo Bult
16/03/2021 14:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/03/2021 14:22

NEM (XEM) lanceert nieuwe Symbol blockchain, wat gebeurt er met de oude NEM blockchain?

Nieuws
NEM (XEM) lanceert nieuwe Symbol blockchain, wat gebeurt er met de oude NEM blockchain

De ontwikkelaars van de NEM NIS1 blockchain en XEM cryptocurrency hebben gisteren hun nieuwe blockchain gelanceerd! Het Symbol netwerk zal meer functionaliteiten hebben dan het oude netwerk en moet de bedrijfswereld een makkelijke blockchain-oplossing bieden. Het bedrijf kondigt de lancering in een persbericht aan.

De nieuwe blockchain zal parallel aan de oude blockchain draaien. Onlangs werd er een snapshot genomen van alle XEM balansen. Op basis daarvan krijgt men gratis het nieuwe XYM token. Het team benadrukt echter dat het oude netwerk gewoon zal blijven bestaan en dat deze ook ontwikkeld zal blijven worden.

De CEO van NEM Group stelt dat het nieuwe netwerk veel verschillende sectoren zal kunnen bedienen:

“Symbol is uniek gepositioneerd in de voorhoede van de beweging naar decentralisatie, digitalisering en tokenisatie. Het functierijke platform van Symbol maakt het geschikt voor een aantal industrieën en gebruiksscenario’s, variërend van enterprise, financiële diensten, gereguleerde activa en bredere blockchain-ruimtes. NEM speelt een cruciale rol, naast en opererend met andere platforms, bij het creëren van dit nieuwe waardeparadigma.”

Symbol is vooral gefocust op interoperabiliteit. Zo kunnen er hybride private/public blockchain-modellen op worden gebouwd en cross-chain swaps worden gedaan. Bovendien zijn de Application Programming Interfaces (API’s) gemakkelijk te integreren met bestaande systemen en processen, aldus NEM Group:

“Als flexibel platform kunnen de Application Programming Interfaces (API’s) van Symbol naadloos worden geïntegreerd met bestaande bedrijfssystemen en -processen, evenals met andere blockchains. […] Het platform is ontwikkeld met aanpasbaarheid als een belangrijk aandachtspunt met meer dan 120 verschillende configuratie-instellingen, waardoor zowel public als private netwerken kunnen worden aangepast.”

Op de website van Symbol valt daarnaast te lezen dat Symbol vooral bedoeld is om de commerciële strategie van NEM Group tot leven te kunnen brengen. Daarnaast zal het oude NEM netwerk niet op de achtergrond verdwijnen. Naast dat de oude blockchain met al zijn informatie blijft bestaan, zal NEM Group altijd over “Symbol from NEM” spreken, en niet enkel Symbol. Vragen over het nieuwe en oude netwerk worden op deze pagina beantwoord.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie