Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
24/10/2020 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/10/2020 11:15

Nog een DeFi-project bewijst waarom je niet zomaar in elk project moet stappen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Nog een DeFi-project bewijst waarom je niet zomaar in elk project moet stappen

Harvest Finance, een decentralized finance (DeFi) project, slaagde erin om meer dan $1 miljard dollar aan tegoeden aan te trekken en op te slaan in zijn smart contracts. Echter bleek na verschillende audits dat er een admin key bestaat waarmee de ontwikkelaars ervan door kunnen gaan met de tegoeden.
Naar verklaringen van PeckShield en Haechi bleek het dat bepaalde parameters niet vastgelegd waren in een contract met duidelijke regels. De admin key, die beheerd wordt door de onbekende ontwikkelaars achter het project, maakt het mogelijk om FARM tokens te creëeren.
Met de key is het dus mogelijk om zelf tokens aan te maken maar ook om tegoeden uit de Uniswap pool van het project te halen, waarin zo’n $12 miljoen zit. Harvest Finance is een geautomatiseerd yield management systeem dat ongeveer dezelfde strategieën gebruikt als Yearn Finance. Naast de minting mechanismen heeft degene met de key ook toegang tot de kluisfunctionaliteiten. Deze kan op verschillende manier misbruikt worden om zo funds buit te maken.
Als reactie op de audits introduceerde het team een ​​tijdbegrenzing van 12 uur dat gebruikers op tijd moet waarschuwen als er iets fout lijkt te gaan, maar dat vereist constante waakzaamheid van de gemeenschap.
Momenteel draait het project als een regulier yielf farm protocol, net als bij dergelijke protocolen is het mogelijk om ethereum (ETH) of Wrapped bitcoin (BTC) te sturen. Echter krijgt men de hoogste rente als er gebruik gemaakt wordt van FARM tokens. Door direct gebruik te maken van de FARM tokens is de extra abstractielaag van Uniswap-pooltokens niet nodig. Zo’n circulaire afhankelijkheid is kenmerkend voor veel crypto Ponzi-schema’s.
Hoewel het team compleet anoniem is slaagde ze er toch in om een grote community te ontwikkelen door subsidies uit te delen.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie