OmiseGo en Mass Vehicle Ledger kondigen samenwerking aan

0

In een persaankondiging van afgelopen 14 november kondigden het op Ethereum gebaseerde betalingsplatform van OmiseGo (OMG) en blockchain protocol Mass Vehicle Ledger (MVL) hun onderzoekssamenwerking aan. Voor degenen die nog onbekend zijn met MVL; dit is het protocol achter de Singaporese vervoer-app TADA.

MVL en OmiseGo zijn van plan een proof-of-concept (PoC) te ontwikkelen waarmee ze willen onderzoeken of het OMG-netwerk toepasbaar is op het databeheersysteem van MVL. Tijdens de PoC zal MVL dus data van TADA bewaren op het OmiseGo platform. Hiernaast plannen de bedrijven ook nog verder onderzoek naar andere mogelijke blockchain-toepassingen voor TADA.

MVL heeft haar taxivergunning verkregen op 7 november via de Singaporese autoriteit voor vervoer over land. Dit stelde MVL ertoe in staat haar taxi-boek app TADA Taxi te lanceren in het land. Business Insider laat weten dat sindsdien zo’n 2.000 taxichauffeurs gebruik maken van de app.

Het idee om blockchain-technologie toe te passen op vervoer-apps is niet geheel nieuw; al eerder dit jaar had Chen Weixing, de oprichter van de Chinese vervoer-app Kuaidi Dache, het plan om een soortgelijke app te ontwikkelen die geheel gebaseerd zou zijn op blockchain.

Ook autoproducenten zelf zijn geïnteresseerd in de toepassingen van de technologie. Zo demonstreerde Daimler AG, het bedrijf achter Mercedes Benz, onlangs haar eigen cryptocurrency MobiCoin. De cryptocurrency is bedoeld om automobilisten te belonen voor milieuvriendelijk rijgedrag.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws