Erik Juffermans Erik Juffermans
15/10/2023 15:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/10/2023 14:40

Onbekende crypto op Bitvavo immens populair na positief nieuws

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Bitvavo

In dit artikel nemen we een kijkje naar de stand van zaken op de grootste crypto exchange van Nederland: Bitvavo. De afgelopen 24 uur steekt er één cryptomunt met kop en schouders bovenuit op de crypto beurs. En het is niet bitcoin (BTC) of ethereum (ETH).

Nog geen account bij Bitvavo? Als lezer van Crypto Insiders kun je nu profiteren van een gratis bonus van 10 euro, waarmee je het ruime aanbod van Bitvavo kan gaan verkennen. Bovendien kun je de eerste 10.000 euro kosteloos handelen. De bonus geldt voor nieuwe gebruikers die zich via deze link aanmelden. 

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

BarnBridge (BOND) opeens veel verhandeld op Bitvavo

De cryptomunt die momenteel de kroon spant op de Nederlandse exchange is namelijk BarnBridge (BOND). Met een handelsvolume van bijna €23 miljoen in de afgelopen 24 uur laat BOND alle andere cryptocurrencies in het stof bijten. Wat is BarnBridge precies, en waarom is deze token opeens zo immens populair? We zoeken het uit.

BarnBridge is een uniek decentralized finance (DeFi) project dat gebruikers in staat stelt om te investeren in zogenaamde ‘getokeniseerde risico’s’. Het project biedt derivaten tokens aan die gebaseerd zijn op marktfluctuaties. Voorbeelden van de onderliggende markten zijn hypotheekrentes, prijsindexen, rendementen en nog veel meer. Daarmee is BarnBridge een pionier te noemen in het tokenizen van alternatieve producten.

Waarom de BOND koers vandaag stijgt

Drie dagen geleden stond de koers van BOND nog op $1,61. Op moment van schrijven staat de koers op $5,88 en eerder vandaag werd zelfs de $6,42 aangetikt. Dit blijkt uit data van Coinmarketcap. Al met al noteerde de koers een stijging van meer dan 250 procent in de afgelopen drie dagen.

Maar vanwaar deze duizelingwekkende opmars? Dat heeft een hele specifieke reden. BarnBridge wordt sinds juli namelijk onderzocht door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het team van BarnBridge besloot echter een paar dagen geleden als resultaat van een interne stemronde, waarbij het team BarnBridge team zelf doorslaggevend was, aan alle eisen van de SEC te voldoen. Deze keuze viel blijkbaar goed in de smaak bij investeerders en trapte de rappe koersstijging af.

De nummer twee op Bitvavo als het om handelsvolume gaat is Loom Network (LOOM) met een volume van ruim €15 miljoen. LOOM is al wekenlang een favoriet op Bitvavo. Lees daar hier meer over.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie