Erik Juffermans Erik Juffermans
15/10/2023 15:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/10/2023 14:40

Onbekende crypto op Bitvavo immens populair na positief nieuws

BarnBridge-BOND
icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Bitvavo

In dit artikel nemen we een kijkje naar de stand van zaken op de grootste crypto exchange van Nederland: Bitvavo. De afgelopen 24 uur steekt er één cryptomunt met kop en schouders bovenuit op de crypto beurs. En het is niet bitcoin (BTC) of ethereum (ETH).

Nog geen account bij Bitvavo? Als lezer van Crypto Insiders kun je nu profiteren van een gratis bonus van 10 euro, waarmee je het ruime aanbod van Bitvavo kan gaan verkennen. Bovendien kun je de eerste 10.000 euro kosteloos handelen. De bonus geldt voor nieuwe gebruikers die zich via deze link aanmelden. 

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

BarnBridge (BOND) opeens veel verhandeld op Bitvavo

De cryptomunt die momenteel de kroon spant op de Nederlandse exchange is namelijk BarnBridge (BOND). Met een handelsvolume van bijna €23 miljoen in de afgelopen 24 uur laat BOND alle andere cryptocurrencies in het stof bijten. Wat is BarnBridge precies, en waarom is deze token opeens zo immens populair? We zoeken het uit.

BarnBridge is een uniek decentralized finance (DeFi) project dat gebruikers in staat stelt om te investeren in zogenaamde ‘getokeniseerde risico’s’. Het project biedt derivaten tokens aan die gebaseerd zijn op marktfluctuaties. Voorbeelden van de onderliggende markten zijn hypotheekrentes, prijsindexen, rendementen en nog veel meer. Daarmee is BarnBridge een pionier te noemen in het tokenizen van alternatieve producten.

Waarom de BOND koers vandaag stijgt

Drie dagen geleden stond de koers van BOND nog op $1,61. Op moment van schrijven staat de koers op $5,88 en eerder vandaag werd zelfs de $6,42 aangetikt. Dit blijkt uit data van Coinmarketcap. Al met al noteerde de koers een stijging van meer dan 250 procent in de afgelopen drie dagen.

Maar vanwaar deze duizelingwekkende opmars? Dat heeft een hele specifieke reden. BarnBridge wordt sinds juli namelijk onderzocht door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het team van BarnBridge besloot echter een paar dagen geleden als resultaat van een interne stemronde, waarbij het team BarnBridge team zelf doorslaggevend was, aan alle eisen van de SEC te voldoen. Deze keuze viel blijkbaar goed in de smaak bij investeerders en trapte de rappe koersstijging af.

De nummer twee op Bitvavo als het om handelsvolume gaat is Loom Network (LOOM) met een volume van ruim €15 miljoen. LOOM is al wekenlang een favoriet op Bitvavo. Lees daar hier meer over.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie