Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
21/05/2019 09:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/05/2019 09:50

Ook de grootste banken zullen blockchain en crypto moeten omarmen volgens Ripple CEO

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Volgens Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, zijn er genoeg redenen voor grote banken om cryptocurrency en blockchain te omarmen. Zelfs al zij het gevoel hebben dat hun positie op de financiële markt op het spel staat. Dit liet Garlinghouse weten in een podcast interview met Kara Swisher.
In het interview benadrukt de CEO het nog maar eens: het is de bedoeling om samen te werken met financiële instellingen en regelgevers, niet om deze tegen te werken.

Ik denk niet dat banken en overheden zullen vervagen. Banken zorgen voor een erg belangrijk regelgevend kader dat mijns inziens belangrijk is voor de maatschappij. Ik denk dat banken die rol zullen blijven vervullen, ze zijn daar goed in. Ik denk dat ze te maken hebben met nieuwe technologie waarvan ze kunnen profiteren en kunnen groeien als business.

Garlinghouse geeft aan dat hij verwacht dat de houding van kleinere, regionale banken wellicht anders zal zijn dan van grotere banken:

99% van de banken vindt het tof wat we doen, omdat we iets democratiseren dat wordt beheerd door een klein aantal banken, de competitie.

Toch denkt de Ripple CEO dat zelfs de grootste banken de druk zullen voelen om naar blockchain-technologie te kijken, omdat cryptocurrency-transacties goedkoper zijn om uit te voeren en grote bedrijven zoals Amazon wellicht deze transacties zullen faciliteren.
Heb je vanmorgen de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gezien? Je wilt ‘m niet missen! Klik hier om zijn column alsnog te lezen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie