oostenrijk_gaat_overheidsveiling_van_staatsobligaties_houden_op_ethereum_blockchain

Oostenrijk gaat overheidsveiling van staatsobligaties houden op Ethereum-blockchain

0

De Oostenrijkse overheid gaat volgende week het Ethereum blockchain-netwerk gebruiken om €1,15 miljard aan staatsobligaties op een veiling te verhandelen, zo meldt de lokale nieuwsbron Kleine Zeitung.

De Oesterreichische Kontrollbank (OeKB), een van de grootste banken in Oostenrijk, zal de veiling overzien. De bank gaat de obligaties verhandelen namens de Österreichische Bundesfinanzierungsagentur (OeBFA), oftewel de Oostenrijkse staatskas.

Hartwig Löger, de Oostenrijkse minister van Financiën, licht toe:

Voor ons is blockchain-technologie een focus van economisch beleid. Door het opzetten van de FinTech-adviesraad bij het ministerie van Financiën, zijn we strategieën aan het ontwikkelen waarmee Oostenrijk optimaal van deze technologie kan profiteren.

OeKB geeft aan dat dit de eerste keer is dat er een obligatie-veiling gehouden wordt die van een notariële dienst op een blockchain gebruik maakt. De veiling zal gebruik maken van een nieuw systeem dat intern bij de bank ontwikkeld is: het Austrian Direct Auction System (ADAS).

Markus Stix, directeur bij OeBFA, geeft aan dat de technologie belangrijke voordelen biedt zoals het verlagen van kosten en verhoogde beveiliging:

Deze extra beveiliging draagt ​​bij aan een hoog niveau van vertrouwen in het veilingproces voor Oostenrijkse overheidsobligaties en versterkt de goede reputatie van Oostenrijk op de markt, die indirect ook in staat is bij te dragen aan gunstige financieringskosten

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws