Rico Engelbarts
27/09/2018 19:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/09/2018 19:10

Oostenrijk gaat overheidsveiling van staatsobligaties houden op Ethereum-blockchain

icon-altcoins
Altcoin nieuws
oostenrijk_gaat_overheidsveiling_van_staatsobligaties_houden_op_ethereum_blockchain

De Oostenrijkse overheid gaat volgende week het Ethereum blockchain-netwerk gebruiken om €1,15 miljard aan staatsobligaties op een veiling te verhandelen, zo meldt de lokale nieuwsbron Kleine Zeitung.
De Oesterreichische Kontrollbank (OeKB), een van de grootste banken in Oostenrijk, zal de veiling overzien. De bank gaat de obligaties verhandelen namens de Österreichische Bundesfinanzierungsagentur (OeBFA), oftewel de Oostenrijkse staatskas.
Hartwig Löger, de Oostenrijkse minister van Financiën, licht toe:

Voor ons is blockchain-technologie een focus van economisch beleid. Door het opzetten van de FinTech-adviesraad bij het ministerie van Financiën, zijn we strategieën aan het ontwikkelen waarmee Oostenrijk optimaal van deze technologie kan profiteren.

OeKB geeft aan dat dit de eerste keer is dat er een obligatie-veiling gehouden wordt die van een notariële dienst op een blockchain gebruik maakt. De veiling zal gebruik maken van een nieuw systeem dat intern bij de bank ontwikkeld is: het Austrian Direct Auction System (ADAS).
Markus Stix, directeur bij OeBFA, geeft aan dat de technologie belangrijke voordelen biedt zoals het verlagen van kosten en verhoogde beveiliging:

Deze extra beveiliging draagt ​​bij aan een hoog niveau van vertrouwen in het veilingproces voor Oostenrijkse overheidsobligaties en versterkt de goede reputatie van Oostenrijk op de markt, die indirect ook in staat is bij te dragen aan gunstige financieringskosten

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie