Robin Hazekamp Robin Hazekamp
21/01/2024 17:57 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/01/2024 17:18

Pastoor achter crypto scam van €1,2 miljoen: ‘verbouwing was God’s idee’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Pastoor achter crypto scam van €1,2 miljoen: ‘verbouwing was God’s idee’

Foto: Gorodenkoff/Shutterstock

De pastoor achter een vermeende crypto scam die hem €1,19 miljoen opleverde, is recent aangeklaagd door toezichthouders van de staat Colorado. Hij en zijn vrouw worden ervan verdacht miljoenen euro’s aan de ‘waardeloze’ crypto INDXcoin te hebben verkocht. 

Volgens de pastoor is de helft van de opbrengst naar de belastingdienst gegaan. De andere helft zou hij hebben uitgegeven aan een verbouwing, aan hem opgedragen door God.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Pastoor uit Denver verdient €1,2 miljoen met crypto scam

Eli Regalado is een pastoor uit Denver, Verenigde Staten, die naast zijn werk voor de kerk ook een ondernemer in de crypto industrie is. Hij en zijn vrouw lanceerden een crypto exchange, met een bijbehorende cryptocurrency, genaamd INDXcoin. Dit project was echter geen groot succes: 

“We lanceerden een exchange, de technologie van de exchange faalde, daarna ging het bergafwaarts, en vanaf dat moment hebben we letterlijk op de Heer gewacht voor een wonder.” 

Aldus Regalado in een video, geplaatst op INDXcoin’s community forum. Investeerders in het crypto project hebben momenteel geen enkele mogelijkheid om hun geïnvesteerde geld terug te krijgen. In totaal werd er $3,4 miljoen in het project geïnvesteerd, een bedrag dat niet meer teruggewonnen kan worden.

De bankrekening van Regalado en zijn vrouw is bevroren. Naar verluidt cashten de twee minimaal $1,3 miljoen met het project; geld dat naar een nieuwe Range Rover, juwelen, handtassen en plastische chirurgie is gegaan. Ook werd er $300 duizend in een verbouwing van hun huis geïnvesteerd, een project dat ‘aan hen werd opgedragen door God.’

Advertentie

Koppel geeft illegale praktijken toe, reacties vreemd genoeg erg positief

Ook werd er eveneens een bedrag rond de $300 duizend naar Regalado’s kerk verzonden. Dat is bijzonder gezien de Victorious Grace Church, waar Regalado voor predikt, geen fysieke locatie heeft. Het is een non-profit organisatie, gerund door Regalado zelf. Kerkdiensten worden online gegeven, in een livestream georganiseerd door de pastoor.

In hun video geeft het koppel toe dat ze het geld voor eigen doeleinden hebben gebruikt:

“De aantijgingen dat Kaitlyn en ik $1,3 miljoen in onze eigen zak hebben gestoken, zijn waar.” Vervolgens vertelt hij: “ Van die 1,3 ging een half miljoen dollar naar de belastingdienst en een paar honderdduizend dollar naar een verbouwing van ons huis, wat de Heer ons opdroeg.”

Bijzonder genoeg zijn de reacties onder de video nagenoeg positief: 

Jullie zijn zo dapper om deze video te plaatsen. God leidt al onze wegen, en aan God is alle glorie,” luidt een van de comments. Daar waren Regalado en zijn vrouw het natuurlijk 100% mee eens. 

Ook had Regalado nog een bijzondere boodschap aan de toeschouwers van zijn video. De pastoor kondigde aan een persoonlijk boodschap van God zelf te hebben gekregen aan de investeerders in het crypto project. De boodschap luidde als volgt: 

“Blijf waar je bent. Blijf in INDXcoins. Blijf waar ik je zeg naartoe te gaan. Ik ga een manier vinden. “ Aldus de Heer, volgens Regalado. “Neem dat woord als de waarheid en voer het uit en maak je geen zorgen over hoe het geld gaat komen. Ik geloof echt dat je binnen de kortste keren een wonder zult zien.”

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie