Simon Bosch Simon Bosch
07/06/2023 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2023 18:30

Pepe crypto: 80% van winst behaald in eerste week

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Pepe diefstal was inside job: eigen team stal de crypto

Foto: HUI YT / Shutterstock.com

In april werd de memecoin pepe (PEPE) kort één van de meest populaire crypto op de markt. Begin mei maakte de koers van de munt een enorme piek en bereikte het zelfs een marktkapitalisatie van ruim 1,8 miljard dollar. 

Daar genoten vroege investeerders van, maar voor de rest ziet het er minder rooskleurig uit. De koers is inmiddels hard gedaald en veel investeerders zitten met verlies. Volgens een rapport van SingularityDAO werd 80% van de winst zelfs in de eerste week behaald.

Forse daling Solana koers zorgt voor fortuin aan liquidaties
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

PEPE investeerders in gevaar?

Volgens het persbericht van SingularityDAO heeft Pepe maar een beperkte hoeveelheid netto liquiditeit. Slechts 50 miljoen van de $1,2 miljard aan niet-gerealiseerde winst kan daadwerkelijk gerealiseerd worden.

SingularityDAO ontdekte ook dat een klein aantal grootschalige investeerders, ook bekend als whales, 25% van alle PEPE bezitten. Andere grote investeerders zijn eigenaar van 46% van het circulerende aanbod. Dit betekent dat een minderheid van investeerders een hoge mate van invloed heeft op de prijs van de munt, waardoor een nog risicovollere investeringsomgeving ontstaat voor hoopvolle handelaren. 

Rafe Tariq, hoofdonderzoekers van SingularityDAO’s, noemt het een stoelendans met hoge inzet:

“De beperkte hoeveelheid nettoliquiditeit creëert een stoelendansspel met hoge inzetten. Alledaagse investeerders worden naar binnen gelokt met de hoop op grote winsten, maar de realiteit is dat een klein percentage van de investeerders met winst zal weglopen, terwijl alle anderen zullen leiden.”

Advertentie

Memecoins extra volatiel

Toch maakte Pepe gisteren een van de sterkste stijging op de markt na de crash van eerder deze week. Memecoins lijken weer enigszins in de smaak te zijn, maar worden vooral gekenmerkt door hun extreem hoge volatiliteit. Sinds de stijging van gisteren is Pepe alweer fors gedaald en staat juist weer opvallend hoog in het rood. Volgens een recente analyse kan Pepe mogelijk wederom met zo’n 70% dalen, gezien het bearish head & shoulders patroon die de koers maakt.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie