Ivo Melchers Ivo Melchers
23/06/2023 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/06/2023 18:30

PEPE stijgt het hardst in enorme crypto rally deze week

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Marktupdate: Bitcoin dipt weer onder $26.000, deze crypto stijgt 20%

Foto: Chinnapong/Shutterstock

De afgelopen week stond volledig in het teken van de razendsnelle bitcoin (BTC) stijging als gevolg van de steun van giganten uit de traditionele financiële wereld. Bitcoin heeft de gehele cryptomarkt op sleeptouw genomen en meerdere altcoins zijn dan ook flink uit hun schulp gekropen. Zo wist pepe (PEPE) zich in grote mate te distantiëren van de rest van de markt als het aankomt op de koersprestaties van de afgelopen dagen.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Pepe presteert het best

De enorme stijging van Pepe van een tijdje terug staat bij velen nog vers in het geheugen. De memecoin wist zich uit het niets te vestigen tussen de grote jongens in de crypto industrie en heeft zodanig dan ook veel harten weten te veroveren.

Te midden van een bredere crypto rally, presteerde Pepe een stuk beter dan zijn memecoin ‘concurrenten’ shiba inu (SHIB), dogecoin (DOGE) en floki (FLOKI). Enkele dagen geleden stond de marktkapitalisatie van pepe nog op zo’n 360 miljoen dollar, maar gisteren wist het een piek van ongeveer 653 miljoen dollar te bereiken. De pepe koers schoot dus met meer dan 80 procent de lucht in.

Inmiddels lijken investeerders massaal hun winsten zeker te stellen, aangezien de koers met bijna 10 procent in het rood staat in de afgelopen 24 uur. Desondanks is de in april gelanceerde memecoin nog steeds met uitstek de best presterende crypto van de afgelopen week.

13 miljoen dollar aan liquidaties

Futures-contracten die PEPE volgden, hadden meer dan 13 miljoen dollar aan liquidaties. Mogelijk heeft dit bijgedragen aan de enorme koersstijging. Bij een shortpositie gokt een handelaar op een koersdaling. Dit doet men door in eerste instantie cryptomunten te lenen om ze vervolgens meteen te verkopen. Wanneer de koers daadwerkelijk zakt, kun je deze goedkoper terugkopen om de winst vervolgens in eigen zak te steken.

Als de koers echter stijgt zul je gedwongen je positie moeten sluiten bij een bepaalde prijs. Als er veel shortposities zijn, dan zorgt dit voor een enorme massa aan liquidaties waardoor de koers harder de lucht in schiet.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie