Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
22/02/2024 16:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/02/2024 14:14

PLANET altcoin schiet door het dak na Messi-samenwerking

icon-altcoins
Altcoin nieuws
messi-PLANET-altcoin-lionel

Foto: Shutterstock/Asatur Yesayants

The Planet Initiative kondigde een partnership aan met de Argentijnse voetballer Lionel Messi op 19 februari. De onderliggende cryptocurrency van de organisatie, PLANET, reageerde snel en ervaart een flinke hoeveelheid volatiliteit in de afgelopen 24 uur. Wat is er precies aan de hand met de altcoin?

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Wat is de PLANET token?

De PLANET token is onderdeel van een nieuw blockchain platform dat zogeheten Real World Assets (RWA) probeert te tokenizen. Dit betekent dat activa in de echte wereld gekoppeld kunnen worden aan een token op de blockchain.

Hierdoor kunnen deze assets makkelijker verhandeld worden en staat het eigendom onveranderlijk op de blockchain geregistreerd. Voorbeelden van dergelijke tokenizations die uitgevoerd zijn op het netwerk zijn schilderijen en vastgoed.

Om de planet token tot een succes te maken maakt het bedrijf gebruik van een strategie dat geïnspireerd is op Amazon’s Flywheel, een bedrijfsmodel dat zich richt op het aanbieden van een breed scala aan producten tegen een lage prijs om meer klanten aan te trekken.

Volgens de projectwebsite wil het RWA collecties gebruiken om gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s) te financieren die werken aan sociale en duurzaamheid uitdagingen. Zo verteld het bedrijf op hun website, “Ons doel is een ambitieuze jaarlijkse omzet van $100 miljoen”.

Samenwerking van Messi nog gehuld in mysterie

De samenwerking tussen The Planet Initiative en Lionel Messi betreft een nieuwe RWA die op de eerste dag van maart zal lanceren. Wat deze RWA precies is, is nog niet bekend. De organisatie achter de PLANET token houdt nog geheim wat de samenwerking met de bekende Argentijnse voetballer precies gaat inhouden. Volgens The Planet Initiative kan de altcoin flink profiteren van de samenwerking in de toekomst.

Advertentie

Volatiliteit Planet koers

Na de aankondiging van de samenwerking tussen The Planet Initiative en Messi steeg de koers van de altcoin. Op 18 februari betrof de koers van de munt nog $0,000075, na de aankondiging piekte de prijs tot ongeveer $0,0000105. Een stijging van 40% in slechts 24 uur tijd. Ondertussen is de token wat afgekoeld tot een huidige waarde van $0,000092.

Ondanks de prijsstijging is de munt nog steeds erg klein met een totale marktwaarde van ongeveer $78 miljard. Daarmee heeft de altcoin plek 488 bemachtigd op basis van marktwaarde.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie