Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Polkadot (DOT) wordt volgens dit crypto-fonds een top 3 cryptocurrency

Polkadot (DOT) is een relatief nieuwe cryptocurrency op de markt van Ethereum (ETH) medeoprichter Gavind Wood. De ontwikkeling van het Polkadot project begon in 2016 en eind mei lanceerde eindelijk het netwerk.

Ongeveer een week geleden werd DOT genoteerd op enkele grote beurzen als Binance en Kraken. De koers van DOT is sinds 19 augustus van $3 naar ongeveer $6,5 gestegen op het moment van schrijven. Dat is een toename van bijna 120% in een week

- Advertentie -

Volgens Kelvin Koh van The Spartan Group, een groot Aziatisch crypto-fonds, is dit pas het begin voor Polkadot. Koh zegt dat de koers van DOT de komende tijd nog verder zal stijgen en dat het een van de top 3 cryptocurrencies wordt qua marktkapitalisatie.

Inmiddels staat Polkadot al op de vijfde plaatst in het lijstje grootste cryptocurrencies met een martkapitalisatie van $5,9 miljard. Het is onlangs projecten als Chainlink (LINK), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC) en Cardano (ADA) al voorbij gestegen.

Polkadot is een smart contracts protocol vergelijkbaar met Ethereum. Het Polkadot team beschrijft het project als volgt:

Polkadot is een gedeeld multichain-netwerk, wat betekent dat het veel transacties op verschillende chains parallel kan verwerken, waardoor de bottlenecks worden geëlimineerd die zich voordeden op oudere netwerken die transacties een voor een verwerkten.

Koh meldt dat hij denkt dat het project naast Ethereum kan bestaan en dat dit soort multi-chain bruggen de toekomst zijn in de crypto-sector. Ook trekt Polkadot momenteel veel ontwikkelaars aan. PolkaProject toont aan dat er al bijna 200 projecten binnen het ecosysteem van Polkadot draaien.

Of de voorspellingen van Spartan Black ook zullen kloppen moet natuurlijk nog blijken. Het is altijd aan te raden om voorzichtig te zijn met dit soort investeringen. Cryptocurrencies kunnen regelmatig net zo hard weer zakken als ze zijn gestegen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.222,78 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.222,78 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...