Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
17/09/2023 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/09/2023 18:30

Polkadot netwerk in crisis? Grote namen verlaten het schip

icon-altcoins
Altcoin nieuws
polkadot-DOT-PolkaWorld

Foto: Shutterstock/photo_gonzo

PolkaWorld is een community die zich inzet voor de verspreiding van Polkadot (DOT) en Substrate Web3 wereldwijd. Het platform heeft onlangs zijn activiteiten moeten stopzetten. Het noodlottige besluit kwam nadat een voorstel voor financiering was afgewezen. 

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Kritiek op bestuursysteem

PolkaWorld is al actief sinds 2019. Het heeft voor de eerste keer in meer dan vier jaar zijn activiteiten moeten staken. Het platform heeft al meerdere keren zijn zorgen geuit over hoe Polkadot de schatkist beheert. Daarbij werd er specifiek kritiek geuit op OpenGov. 

Polkadot OpenGov, is een gedecentraliseerd en open platform waarbij de community volledige zeggenschap heeft over het netwerkbeheer. Het systeem staat meerdere stemprocedures toe en laat voorstellen toe vanuit het publiek. 

De intentie van de oprichter was om met OpenGov Polkadot’s bestuur democratischer te maken, maar ook om de schatkist efficiënter en transparanter te beheren. Echter, het schatkistbeheer blijkt nu een controversiële kwestie. Dit platform zou volgens PolkaWorld schadelijk zijn voor langetermijn bijdragers aan de Polkadot blockchain omdat veel organisaties worden afgewezen en daardoor moeten stoppen.  

In het vorige bestuurssysteem van Polkadot was er een raad die werd gekozen door Polkadot bezitters. De raad bestond uit verschillende experts. PolkaWorld is van mening dat dit soort expertise geïntegreerd moet worden in het huidige OpenGov systeem.

Advertentie

Bushfam verlaat ook Polkadot ecosysteem

Ook andere bedrijven in het Polkadot ecosysteem moesten de handdoek in de ring gooien. Markian Ivanichok, de oprichter van het platform Brushfam, heeft aangekondigd dat zijn project Polkadot verlaat. Bushfam helpt bedrijven integreren met Polkadot en was al sinds 2021 actief op het netwerk.

Een belangrijke missie in de adoptie van het netwerk. Desalniettemin kon het project geen steun vanuit de community verwachten, Markian uitte zijn frustratie over het bestuurssysteem van Polkadot en beweert dat de financiering steeds moeilijker te verkrijgen is. Ivanichok beweert ook dat het werk van zijn platform niet wordt gewaardeerd.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Advertentie