Tim Kamp Tim Kamp
26/01/2024 20:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/01/2024 11:59

Polygon crypto netwerk groeit hard, hijgt in de nek van Ethereum

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH more-coins-icon
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Polygon crypto netwerk groeit hard, hijgt in de nek van Ethereum

Foto: rafapress/Shutterstock

In 2023 heeft Ethereum (ETH) schalingsnetwerk Polygon (MATIC) aanzienlijke groei doorgemaakt en bijna hetzelfde aantal gebruikers aangetrokken als Ethereum zelf, blijkt uit een recent gepubliceerd rapport. Deze gegevens tonen een opmerkelijke opmars van Polygon in de wereld van crypto.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Polygon, de verbeterde versie van Ethereum?

Volgens het rapport van blockchain-analysebedrijf Flipside heeft Polygon in 2023 een indrukwekkend aantal gebruikers verworven, wat resulteert in een bijna gelijke concurrentie met Ethereum op het gebied van gebruikersaantallen.

Zo wierf de layer-2 blockchain een bezoekersaantal van 15,24 miljoen in 2023. Polygon schoot 160.000 gebruikers tekort om het aantal van 15,4 miljoen van Ethereum te evenaren.

Flipside definieerde een verworven gebruiker als iemand die minstens twee transacties uitvoerde op een specifiek blockchain-netwerk. Daarvan moest er minstens één plaatsvinden in het afgelopen jaar. Wat nog toe te lichten valt is dat Polygon het eerste half jaar van 2023 voorop liep om het Ethereum-aantal te overtreffen. Ethereum was echter in de tweede helft van het jaar te sterk en bleef zo koploper tot en met het einde van het jaar.

Advertentie

Grote groei in aantal blockchain-gebruikers

Het rapport gaat verder in op de groeiende acceptatie van Polygon en wijst op het vermogen van het platform om gebruikers aan te trekken met zijn efficiënte en schaalbare infrastructuur. Dat erkent ook Flipside: “Polygon startte het jaar met een indrukwekkend aantal van 2,8 miljoen verworven gebruikers in januari, wat meer dan 40 procent vertegenwoordigt van het totale aantal verworven gebruikers op het netwerk in 2023”.

Daarnaast blijkt dat de bredere cryptomarkt in 2023 getuige was van een toename van maar liefst 62 miljoen verworven gebruikers over acht verschillende blockchain-netwerken. Polygon, met zijn indrukwekkende prestaties, speelt een belangrijke rol in deze algehele groei.

“Polygon heeft het meest consistente maandelijkse verval in gebruikersverwerving over het jaar ervaren in relatieve termen, maar presteerde nog steeds gunstig in vergelijking met andere netwerken,” zo wordt er geschreven in het rapport.

Bitcoin (BTC) eindigde als derde in de lijst met 10,65 miljoen nieuwe gebruikers, en Solana (SOL) en Arbitrum (ARB) maakten de top vijf compleet.

Flipside schrijft verder in het rapport dat macro-economische omstandigheden zeker invloed hebben gehad op de gebruikersaantallen. “Het aantal verworven gebruikers begon te stijgen in maart, samenvallend met de ineenstorting van Silicon Valley Bank, wat het vertrouwen in gecentraliseerde instellingen kan hebben geschokt en een vlucht naar gedecentraliseerde instellingen heeft aangewakkerd,” schrijft het blockchain-analysebedrijf.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie