Tim Kamp Tim Kamp
26/01/2024 20:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/01/2024 11:59

Polygon crypto netwerk groeit hard, hijgt in de nek van Ethereum

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH Polygon-MATIC more-coins-icon
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Polygon crypto netwerk groeit hard, hijgt in de nek van Ethereum

Foto: rafapress/Shutterstock

In 2023 heeft Ethereum (ETH) schalingsnetwerk Polygon (MATIC) aanzienlijke groei doorgemaakt en bijna hetzelfde aantal gebruikers aangetrokken als Ethereum zelf, blijkt uit een recent gepubliceerd rapport. Deze gegevens tonen een opmerkelijke opmars van Polygon in de wereld van crypto.

Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer

Polygon, de verbeterde versie van Ethereum?

Volgens het rapport van blockchain-analysebedrijf Flipside heeft Polygon in 2023 een indrukwekkend aantal gebruikers verworven, wat resulteert in een bijna gelijke concurrentie met Ethereum op het gebied van gebruikersaantallen.

Zo wierf de layer-2 blockchain een bezoekersaantal van 15,24 miljoen in 2023. Polygon schoot 160.000 gebruikers tekort om het aantal van 15,4 miljoen van Ethereum te evenaren.

Flipside definieerde een verworven gebruiker als iemand die minstens twee transacties uitvoerde op een specifiek blockchain-netwerk. Daarvan moest er minstens één plaatsvinden in het afgelopen jaar. Wat nog toe te lichten valt is dat Polygon het eerste half jaar van 2023 voorop liep om het Ethereum-aantal te overtreffen. Ethereum was echter in de tweede helft van het jaar te sterk en bleef zo koploper tot en met het einde van het jaar.

Advertentie

Grote groei in aantal blockchain-gebruikers

Het rapport gaat verder in op de groeiende acceptatie van Polygon en wijst op het vermogen van het platform om gebruikers aan te trekken met zijn efficiënte en schaalbare infrastructuur. Dat erkent ook Flipside: “Polygon startte het jaar met een indrukwekkend aantal van 2,8 miljoen verworven gebruikers in januari, wat meer dan 40 procent vertegenwoordigt van het totale aantal verworven gebruikers op het netwerk in 2023”.

Daarnaast blijkt dat de bredere cryptomarkt in 2023 getuige was van een toename van maar liefst 62 miljoen verworven gebruikers over acht verschillende blockchain-netwerken. Polygon, met zijn indrukwekkende prestaties, speelt een belangrijke rol in deze algehele groei.

“Polygon heeft het meest consistente maandelijkse verval in gebruikersverwerving over het jaar ervaren in relatieve termen, maar presteerde nog steeds gunstig in vergelijking met andere netwerken,” zo wordt er geschreven in het rapport.

Bitcoin (BTC) eindigde als derde in de lijst met 10,65 miljoen nieuwe gebruikers, en Solana (SOL) en Arbitrum (ARB) maakten de top vijf compleet.

Flipside schrijft verder in het rapport dat macro-economische omstandigheden zeker invloed hebben gehad op de gebruikersaantallen. “Het aantal verworven gebruikers begon te stijgen in maart, samenvallend met de ineenstorting van Silicon Valley Bank, wat het vertrouwen in gecentraliseerde instellingen kan hebben geschokt en een vlucht naar gedecentraliseerde instellingen heeft aangewakkerd,” schrijft het blockchain-analysebedrijf.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie