Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
14/06/2023 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/06/2023 12:30

Polygon kondigt versie 2.0 aan met ingrijpende veranderingen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
La blockchain de dos grandes bancos ya utiliza Polygon

Foto: Shutterstock/Vladimka production

Ethereum Layer-2 schaaloplossing Polygon (MATIC) gaat grote stappen zetten met de introductie van Polygon 2.0. Deze verbeterde versie wordt ook wel de ‘Value Layer’ van het internet genoemd en het team hoopt hiermee een nieuw tijdperk in te luiden.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat houdt Polygon 2.0 allemaal in?

Het idee is simpel. Hoe het internet toegang tot informatie democratiseerde, zo wil Polygon met de nieuwe versie toegang tot economische middelen democratiseren. Hierbij horen de decentralisatie van finance, digitale eigendom, nieuwe coördinatiemechanismen en meer.

Polygon 2.0 is een set van voorgestelde upgrades die bijna elk aspect van Polygon ingrijpend zullen veranderen. Onder die aspecten vallen de architectuur, tokenomics en ook governance. Hoe die veranderingen er exact uit gaan zien is nog weinig van bekend. De oprichters zullen in de komende weken alle componenten van Polygon 2.0 in detail uitleggen. 

Implementatie van ZK technologie

Wat we wel weten is dat het netwerk gebruik zal maken van ZK technologie. ZK staat voor “Zero-Knowledge”, een concept in cryptografie dat verwijst naar de mogelijkheid om de waarheid van een uitspraak te verifiëren zonder aanvullende informatie te onthullen over het feit dat de uitspraak waar is. 

ZKP’s worden gebruikt om een beveiligde, anonieme uitwisseling van informatie tussen partijen mogelijk te maken. Het is mogelijk om te bewijzen dat je kennis hebt van specifieke informatie zonder die informatie daadwerkelijk te onthullen. Dit is vooral belangrijk in blockchain-transacties, waar privacy en veiligheid van cruciaal belang zijn.

Polygon heeft in maart de zkEVM Beta gelanceerd, de enige keten die momenteel ZK-technologie gebruikt voor schaalbaarheid en lagere transactiekosten. Hoewel de hoofdketen van Polygon, de Polygon PoS, momenteel niet ZK-compatibel is, heeft het bedrijf aangegeven de mogelijkheid te verkennen om ZK-technologie in zijn hoofd keten te gebruiken.

Advertisement

Polygon hard geraakt tijdens altcoin crash

Toen het nieuws van de SEC naar buiten kwam dat zij veel altcoins als effecten zien, daalde veel projecten aanzienlijk in waarde. Een van de grootste verliezers was MATIC met een waardedaling van meer dan 30%. Inmiddels heeft de prijs een opwaartse correctie gezien van ongeveer 10%.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Advertisement
Advertisement