Max Duiker Max Duiker
28/05/2024 12:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2024 17:20

Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto Ontbijt: Massale liquidatie door bitcoin crash, sentiment zakt in & meer

Foto: Tony Stock/Shutterstock

Normie (NORMIE), een nieuwe en populaire memecoin op het Base netwerk, is afgelopen weekend door een zogenaamde exploit getroffen.

De waarde van de token daalde binnen korte tijd met 99 procent. Het team achter het project is nu akkoord gegaan met de eisen van de hacker.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Kwetsbaarheid in het contract van de token

Een hacker maakte misbruik van een kwetsbaarheid in het contract van de Normie token. Een zogenaamde flash loan-aanval werd uitgevoerd, met als gevolg dat er opeens veel meer tokens in omloop waren. De waarde van de token zakte hierdoor in enkele uren met 99% en daarmee daalde ook de marktkapitalisatie van bijna 42 miljoen dollar naar slechts 200.000 dollar.

De aanval heeft grote gevolgen voor de investeerders. Zo is volgens analisten van blockchain bedrijf Lookonchain de investering van een van de houders van 1,16 miljoen dollar nu minder dan 150 dollar waard. Cryptobeurs LBank zag ook een enorme toename in stortingen van de Normie munten op hun platform.

“We hebben een groot aantal ongebruikelijke NORMIE token stortingen opgemerkt, mogelijk gerelateerd aan een exploit. We verzoeken het team van het project om contact met ons op te nemen met details over de betrokken adressen en mogelijke oplossingen,” aldus LBank.

Advertentie

Eisen van de cryptohacker

De aanvaller heeft voorgesteld om 90% van de gestolen activa terug te geven als het project een nieuwe token lanceert, om zo getroffen investeerders te compenseren. Het Normie team accepteerde dit voorstel.

“We zullen opnieuw lanceren nadat we weer toegang hebben tot ons Twitter-account en nadat we de fondsen van de hacker hebben ontvangen,” aldus het Normie-team op een nieuw tijdelijk account.

Ook hebben ze de aanvaller gegarandeerd dat ze niet op een later moment hem zullen proberen op te sporen.

Het team heeft aangegeven dat alle ethereum (ETH) die ze in hun dev wallet hebben zal worden gebruikt om de situatie te herstellen. Volgens on-chain data bevat die wallet momenteel ongeveer 736 ETH, wat neerkomt op een waarde van ongeveer 11,7 miljoen dollar. De hacker eist dat de herlancering van de token plaats moet vinden nog voordat de fondsen worden teruggegeven.

“De dev wallet heeft aanzienlijk meer verdiend dan ikzelf door deze exploit, en ik heb geen andere manier om ervoor te zorgen dat die fondsen op de juiste manier zullen worden ingezet”, aldus de hacker.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie