Kevin Schijven Kevin Schijven
11/04/2019 05:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/04/2019 05:00

Populaire Youtuber PewDiePie stapt over naar blockchain steamingplatform

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Populaire Youtuber PewDiePie stapt over naar blockchain steamingplatform

PewDiePie, de populaire YouTuber, heeft op 9 april aangekondigd dat hij exclusief zal streamen op DLive, een nieuw streamingplatform dat ondersteund wordt door blockchain-technologie.


PewDiePie, echte naam Felix Kjellberg, heeft zo’n 93 miljoen subscribers (abonnees) op YouTube en is daarmee de meest populaire streamer op het platform. Hij staat in de top tien grootste verdieners op YouTube met meer dan $10 miljoen per jaar.
DLive is een gedecentraliseerd livestreaming platform dat draait op Lino, een blockchain-protocol. Volgens het persbericht is het doel van het platform om met behulp van blockchain-technologie zowel de content creators als de kijkers te belonen.
DLive beloont zijn deelnemers met een eigen token; Lino Points (LINO) genaamd. De tokens kunnen op geen enkele cryptocurrency-exchange gekocht worden, alleen op de website van DLive zelf. Een Lino Point is ongeveer $0,012 waard.
Verder meldt het persbericht dat meer traditionele platformen soms wel tot 50% van het inkomen van content creators innemen. DLive zegt dat 90% naar de creator gaat, en 10% naar de gebruikers gaat, terwijl DLive zelf 0% krijgt. DLive zegt dat het maandelijks 3 miljoen actieve gebruikers heeft en 35.000 actieve streamers.
PewDiePie geeft aan dat hij vanaf 14 april zal beginnen met streamen op DLive en dat hij maar liefst $50.000 in Lino Points weg zal geven. Hoewel PewDiePie de sprong maakt om exclusief live te streamen op DLive, betekent dat overigens niet dat hij niet meer op Youtube actief zal zijn.
https://twitter.com/pewdiepie/status/1115651267076947968
Niet iedereen zal even verheugd zijn met de komst van PewDiePie in de cryptocurrency-industrie. Hij werd voorheen beschuldigd van onder andere racistische uitspraken. Toch kan het betekenen dat hij een zeer groot aantal (jonge) mensen blootstelt aan de voordelen van blockchain-technologie.
Begin maart nam Bitcoin Market Journal de moeite om de tien meest bekeken YouTube-filmpjes over blockchain-technologie en cryptocurrency op een rij te zetten.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie