Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Populaire Youtuber PewDiePie stapt over naar blockchain steamingplatform

PewDiePie, de populaire YouTuber, heeft op 9 april aangekondigd dat hij exclusief zal streamen op DLive, een nieuw streamingplatform dat ondersteund wordt door blockchain-technologie.

- Advertentie -

PewDiePie, echte naam Felix Kjellberg, heeft zo’n 93 miljoen subscribers (abonnees) op YouTube en is daarmee de meest populaire streamer op het platform. Hij staat in de top tien grootste verdieners op YouTube met meer dan $10 miljoen per jaar.

DLive is een gedecentraliseerd livestreaming platform dat draait op Lino, een blockchain-protocol. Volgens het persbericht is het doel van het platform om met behulp van blockchain-technologie zowel de content creators als de kijkers te belonen.

DLive beloont zijn deelnemers met een eigen token; Lino Points (LINO) genaamd. De tokens kunnen op geen enkele cryptocurrency-exchange gekocht worden, alleen op de website van DLive zelf. Een Lino Point is ongeveer $0,012 waard.

Verder meldt het persbericht dat meer traditionele platformen soms wel tot 50% van het inkomen van content creators innemen. DLive zegt dat 90% naar de creator gaat, en 10% naar de gebruikers gaat, terwijl DLive zelf 0% krijgt. DLive zegt dat het maandelijks 3 miljoen actieve gebruikers heeft en 35.000 actieve streamers.

PewDiePie geeft aan dat hij vanaf 14 april zal beginnen met streamen op DLive en dat hij maar liefst $50.000 in Lino Points weg zal geven. Hoewel PewDiePie de sprong maakt om exclusief live te streamen op DLive, betekent dat overigens niet dat hij niet meer op Youtube actief zal zijn.

Niet iedereen zal even verheugd zijn met de komst van PewDiePie in de cryptocurrency-industrie. Hij werd voorheen beschuldigd van onder andere racistische uitspraken. Toch kan het betekenen dat hij een zeer groot aantal (jonge) mensen blootstelt aan de voordelen van blockchain-technologie.

Begin maart nam Bitcoin Market Journal de moeite om de tien meest bekeken YouTube-filmpjes over blockchain-technologie en cryptocurrency op een rij te zetten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.273,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.098,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.112,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.171,90 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.184,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.273,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.098,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.112,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.171,90 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.184,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...