Timo Bult Timo Bult
07/04/2024 18:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2024 17:56

Problemen Solana ‘gevolg van groot succes’, aldus Fantom-oprichter

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Problemen Solana 'gevolg van groot succes', aldus Fantom-oprichter

Foto: blvdone/Shutterstock

Solana (SOL) kwam recentelijk in de negatieve schijnwerpers te staan. Niet vanwege een spectaculaire prijsstijging of innovatieve update, maar opnieuw vanwege significante netwerkproblemen. Een groot percentage van de transacties op het netwerk zou namelijk falen. De oprichter van Fantom (FTM) sprak zich uit over de situatie en deed dit met positieve woorden.

Bitcoin en cryptofondsen ervaren slechte week met miljoenenuitstroom
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Solana in de problemen door nieuwe druk op netwerkcapaciteit

Solana, bekend om zijn hoge snelheid en lage transactiekosten, ervaart momenteel een periode van intense netwerkcongestie. Meer dan driekwart van alle transacties zou niet worden voltooid. Ook nu nog ziet het netwerk grote druk.

Eerder deze week mislukte maar liefst 77 procent van de transacties op het Solana-netwerk. Op het moment van schrijven is dit percentage iets gedaald naar 66 procent.

De oorzaak van deze congestie wordt door velen toegeschreven aan de recente explosieve groei van memecoins binnen het Solana-ecosysteem. Dit bracht een ongekende vraag naar blockruimte met zich mee. De situatie heeft geleid tot gefrustreerde gebruikers en speculaties over de toekomst van het netwerk.

Anatoly Yakovenko, CEO en medeoprichter van Solana, erkent de frustraties en benadrukt de complexiteit van het oplossen van congestieproblemen, waarbij een snelle uitrol van oplossingen gehinderd wordt door uitgebreide test- en releaseprocessen.

Advertentie

Problemen met SOL zijn juist een teken van succes, aldus Fantom-oprichter

Ondanks de huidige uitdagingen, biedt Andre Cronje, oprichter van Fantom, een ander perspectief op de situatie in een post op X (voorheen Twitter). Cronje wijst op de ironie van de situatie: Solana wordt bekritiseerd omdat er netwerkcongestie is opgetreden, maar dat zou juist een gevolg zijn van haar succes.

“Ik zie veel mensen zeggen “ik zei het toch” over de situatie bij Solana, omdat *controleert aantekeningen* Solana momenteel zoveel vraag naar blockspace heeft dat ze [de ontwikkelaars] een aantal knelpunten moeten optimaliseren (wat overigens slechts een technische hindernis is en geen fout van consensus of een ander kritisch onderdeel).

Slachtoffer van succes.”

De hoge vraag naar blockruimte op het Solana-netwerk wordt dus door Cronje gezien als een teken van succes en populariteit, niet noodzakelijkerwijs als een falen van het netwerk zelf. De oprichter van Fantom benadrukt dat de huidige bottlenecks voornamelijk technische uitdagingen zijn die opgelost kunnen worden door ontwikkelaars.

De problemen zouden geen grotere gebreken zijn zoals fundamentele gebreken in het consensusmechanisme van Solana, of andere kritieke componenten van het netwerk.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie