Tim Kamp Tim Kamp
10/06/2024 13:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/06/2024 11:48

Rapper Iggy Azalea: MOTHER memecoin gaat nieuw hoofdstuk in

icon-altcoins
Altcoin nieuws
iggy-azalea-crypto-pump-dump

Foto: Shutterstock/Jacob giampa

Rapper Iggy Azalea heeft onlangs haar eigen crypto gelanceerd, genaamd de MOTHER token, op de Solana blockchain. Deze lancering heeft veel aandacht getrokken en voor een aanzienlijke handelsvraag gezorgd, waarbij de waarde van de token na de lancering explosief steeg. Nu komt de artiest met een innoverende aankondiging: de token kan namelijk binnenkort ingezet worden voor betalingen van telefoons.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

MOTHER-token binnenkort te gebruiken als betaalmiddel

De munt kan spoedig gebruikt worden om te betalen voor telefoons en diensten van het geplande telecombedrijf van de Australische rapper. De token, die nog niet eens een maand bestaansrecht kent, is zo een van de weinige celebrity coins met een echte users case.

De MOTHER token maakte een indrukwekkende start door binnen enkele uren na de lancering 230 keer in over de kop te gaan. De token bereikte zo een marktkapitalisatie van meer dan $100 miljoen binnen enkele dagen. Dit beïnvloedde duidelijk de potentie van beroemdheden om invloed uit te oefenen op de cryptomarkt.

Tijdens de aankondiging van de merchandisewinkel van Iggy Azalea werd de nieuwste ontwikkeling ook gelijk benadrukt. Het zou gaan om een herlancering, laat de vrouwelijke rapper op X (voorheen Twitter) weten.

“Morgen herlanceer ik eindelijk het telecommunicatiebedrijf dat ik mede heb opgericht en kun je telefoons kopen, of maand-tot-maand mobiele abonnementen met behulp van $MOTHER of Solana.”

Daarbij liet zij ook gelijk weten dat de hele marketingcampagne snel volgt. “Eind deze week” kunnen we daar mee van verwachten, vervolgde ze op X.

Advertentie

Crypto’s van beroemdheden niet altijd een succes

Rapper Iggy Azalea is een van de weinige beroemdheden die kan zeggen dat haar token meer op een succes lijkt dan een gefaald project. Meerdere wereldwijde sterren deden een poging om te profiteren van de crypto-industrie, maar faalde binnen enkele dagen tot weken.

Een week na de lancering van verschillende celebrity-crypto’s, waaronder die van Caitlyn Jenner, hebben de meeste tokens een aanzienlijke waardedaling ondergaan. De token van Jenner kende een daling van 79 procent. Rapper Rich the Kid deed dat met 66 procent. Ook influencer Andrew Tate mengt zich in alle chaos rondom de cryptomarkt.

Tot slot waren het zeker niet de minst populaire mannen die hun cryptocarrière in een nachtkaars zagen uitgaan. Floyd Mayweather en Trippie Red zagen hun token met meer dan 90 procent kelderen. Verre weg van het succes van Iggy Azalea dus, die voor alsnog een van de weinige is die een goed uitgedacht cryptoplan heeft.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie