Kevin Schijven Kevin Schijven
21/02/2021 12:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2021 12:35

Ravencoin (RVN) steeg 1700% in 3 weken, maar ondergaat hevige correctie, wat is het eigenlijk?

Nieuws
Ravencoin (RVN) steeg 1700% in 3 weken, maar ondergaat hevige correctie, wat is het eigenlijk

Een van de sterkste stijgers in de cryptocurrency-markt in de afgelopen weken was het relatief onbekende Ravencoin (RVN). De koers van RVN is in de afgelopen weken met maar liefst 1700% gestegen, maar wat is het eigenlijk?
Ravencoin is een zogeheten hard fork, of afsplitsing, van Bitcoin (BTC). Het project is geheel open-source, wat betekent dat het compleet decentraal is, dat niemand een zogenaamde masternode beheert en dat er geen initial coin offering (ICO) gehouden werd.
Het heeft enkele belangrijke verschillen met Bitcoin. Ten eerste is de block reward, of beloning voor mining, verhoogd van 50 BTC naar 5.000 RVN. Daarnaast is de block tijd gereduceerd van 10 minuten naar 1 minuut, en is het totale aanbod verhoogd van 21 miljoen naar 21 miljard tokens.
Ravencoin is ontwikkeld om getokeniseerde assets op de blockchain uit te geven, waaronder effecten. De koers van RVN genoot daardoor van het recente debacle omtrent GameStop (GME) aandelen, hedgefondsen en de ‘WallStreetBets’ community.

Ravencoin is ontworpen voor digitale activa zoals effecten. Het heeft geen centrale controle en geen naleving of KYC of AML of regelgevende functies of controles. Het biedt een flexibel protocol zodat gebruikers de controles of toestemmingen kunnen plaatsen die ze willen op basis van jurisdictie en gebruiksscenario.

De Ravencoin koers schoot van $0,16 eind januari naar een nieuwe all-time high (ATH) van $0,285 op 20 februari. Dat is een stijging van bijna 1700% in maar drie weken. Sinds gisteren vindt er echter een sterke correctie plaats en is de prijs op het moment van schrijven alweer met 30% gedaald. De crypto is overigens benoemd naar de populaire Game of Thrones serie:

 “In de fictieve wereld van Westeros worden raven gebruikt als boodschappers die de waarheid met zich meedragen. Ravencoin is een use case-specifieke blockchain die is ontworpen om verklaringen van de waarheid te bevatten over wie welke activa bezit ”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie