Kevin Schijven Kevin Schijven
13/05/2020 13:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2020 13:06

Recordtransactie: 1.000 Wrapped Bitcoin (WBTC) aangemaakt op Ethereum (ETH)

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Recordtransactie: 1.000 Wrapped Bitcoin (WBTC) aangemaakt op Ethereum (ETH)

Duizend nieuwe Wrapped Bitcoin (WBTC) tokens zijn gisteren aangemaakt in een recordtransactie ter waarde van bijna $9 miljoen. Dat blijkt uit data van Etherscan.io, gepubliceerd op 12 mei.
WBTC is een ERC-20 token op het netwerk van Ethereum (ETH) dat 1:1 gekoppeld is aan de waarde van bitcoin (BTC). Dat maakt het mogelijk om bitcoin-gebaseerde transacties uit te voeren met de hogere snelheden van het Ethereum-netwerk.
Tevens kunnen mensen met behulp van WBTC tokens gebruik maken van smart contracts, voornamelijk de decentralised finance (DeFi) diensten, op Ethereum, met hun bitcoin.
DeFi Pulse meldt dat er nu 2.300 BTC vergrendeld zit in WBTC, ter waarde van meer dan $20 miljoen. In vergelijking zit er maar 927 BTC vergrendeld in het Lightning Network, ter waarde van zo’n $8 miljoen. Verdere data van DeFi Puls toont aan dat ether vergrendeld in DeFi langzamerhand aan het afnemen is, terwijl BTC opgeslagen in WBTC dus juist toeneemt.
WBTC is een relatief nieuwe stablecoin op de markt. De cryptocurrency werd pas op 31 januari van dit jaar gelanceerd en is ontwikkeld in samenwerking met BitGo, een crypto-opslagdienst, die de BTC van gebruikers vasthoudt. Daarnaast werd WBTC ook ontwikkeld in samenwerking met bedrijven als Kyber, Ren, Dharma, Airswap, Deversifi, Pryco, Gopax en meer, die fungeren als tussenpersonen.
WBTC krijgt wellicht concurrentie binnenkort in de vorm van tBTC. TBTC is ook stablecoin op Ethereum die 1:1 gekoppeld is aan bitcoin, maar maakt geen gebruik van tussenpersonen. Het mainnet van tBTC lanceerde onlangs op 11 mei.
WBTC tokens waren recentelijk gestolen in een hack waarbij $25 miljoen aan crypto werd buitgemaakt van leenplatform DForce.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie