Simon Bosch Simon Bosch
22/04/2022 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/04/2022 18:05

Redditors richten zich na GameStop en AMC op Monero

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Redditors richten zich na GameStop en AMC op Monero

Foto: AlekseyIvanov/Shutterstock

Inmiddels lijken de markten voor cryptocurrencies in een berenmarkt te zitten. Bijna geen enkele crypto lijkt te ontkomen aan de stevige neerwaartse trend. Monero (XMR) doet hier niet aan mee, de grootste privacycoin gaat vrolijk door met stijgen. Een hard fork lijkt een belangrijke oorzaak te zijn.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Software-update Monero

Vorige week kondigden ontwikkelaars op Monero’s GitHub-pagina aan dat er een netwerkupdate onderweg is. Sindsdien is de Monero-token al met meer dan 10% gestegen, en met bijna 20% als je de absolute top meerekent. Momenteel ziet de koers een kleine dip. De update vindt plaats middels een hard fork. Onder de verbeteringen vallen verbeterde privacyfuncties en hogere prestaties.

Zo wordt de ‘ring size’ vergroot van elf naar zestien hashes. De ring size houdt in dat je transactie wordt samengevoegd met elf handtekeningen van anderen en van handtekeningen die van niemand afkomstig zijn. Zo is het onduidelijk waar geld vandaan komt en waar het naartoe gaat.

Advertentie

À la WallStreetsBets

Op 14 april kondigde Redditor Bawdyanarchist aan te zijn begonnen met het opnemen van Monero van exchanges. De Reddit-gebruiker noemde het ‘Monerun’, een grapje dat Monero met ‘bank run’ combineert. Geld verdienen is echter niet de enige reden.

De privacyfuncties van de Monero-ledger zorgen er namelijk voor dat het niet direct duidelijk is hoeveel XMR er bij exchanges ligt. Dat stelt handelsplatformen in staat om te claimen dat ze een andere hoeveelheid XMR-tokens hebben dan dat ze in werkelijkheid hebben. Daardoor kunnen ze meer verkopen dan dat ze in werkelijkheid hebben.

De situatie lijkt dus op die van GameStop en AMC. Dat waren in 2021 aandelen die zwaar geshort werden door instituten. Het was zelfs zo extreem dat het bedrag aan uitstaande shorts groter was dan de totale marktwaarde van het bedrijf. De Reddit-groep WallStreetBets kwam hier achter, wat leidde tot een enorme short squeeze en enorme stijgingen. De Redditors proberen duidelijk hetzelfde opnieuw te bereiken.

Toch gooien handelsplatformen wat roet in het eten, door hun reserves te bevriezen. Sommige platformen zouden hier nog niet aan begonnen zijn, waar je handig gebruik van kan maken. In ieder geval weten we dat Binance XMR-opnames al onmogelijk heeft gemaakt.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie