Rico Engelbarts
02/03/2019 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2023 11:28

Ripple behaalt kleine maar belangrijke zege in rechtszaak VS

icon-altcoins
Altcoin nieuws
ripple_behaalt_kleine_maar_belangrijke_zege_in_rechtszaak_VS

Foto: rafapress/Shutterstock

De class action-rechtszaak tegen Ripple, dochteronderneming XRP II en CEO Brad Garlinghouse blijft in de federale rechtbank. Dit besloot een rechter op 28 februari in de rechtbank van het noordelijke district van Californië. Voor Ripple is dit een kleine maar belangrijke overwinning.
De rechtszaak werd in mei 2018 al aangespannen door een groep aanklagers die wordt vertegenwoordigd door het advocatenkantoor Taylor-Copeland. Volgens de aanklagers zou Ripple illegaal effecten hebben uitgegeven met de verkoop van XRP.
De aanklagers wilden de zaak door een lokale rechtbank in behandeling laten nemen, maar rechter Phyllis Hamilton besloot op 28 februari dat de zaak thuishoort in de federale rechtbank. Advocaat Jake Chervinsky noemt het een “kleine maar belangrijke overwinning” voor Ripple.
Volgens Chervinsky zijn rechters in lokale rechtbanken eerder geneigd om meer sympathie te hebben voor aanklagers aangezien zij uit hetzelfde lokale gebied komen. Doordat de zaak bij de federale rechtbank blijft is dat gevaar dus geweken. In het vonnis van 28 februari valt te lezen:

Omdat interstate class action-zaken doorgaans meer mensen, meer geld en meer interstatelijke handelsstromen met zich meebrengen dan welk ander soort rechtszaak ook, is het Comité er stellig van overtuigd dat dergelijke zaken bij de federale rechtbank thuishoren.

Ripple heeft nu 30 dagen de tijd om een motie in te dienen om de rechtszaak te verwerpen. De aanklagers hebben op hun beurt 30 dagen de tijd om een zogenaamde “class certification-motie” in te dienen, waarmee de zaak officieel een class action-zaak wordt. Mocht deze laatstgenoemde motie aangenomen worden dan is er de mogelijkheid dat partijen met elkaar schikken.
De zaak zal naar alle waarschijnlijkheid nog maanden of zelfs jaren duren aangezien Ripple’s strategie neerkomt op het zoveel mogelijk tijdrekken. Lees hieronder het vonnis dat op 28 februari werd uitgegeven waarin wordt besloten dat de zaak bij de federale rechtbank blijft:

Ripple Denial of Motion to … by on Scribd

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie