Timo Bult Timo Bult
03/06/2020 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2020 13:05

Ripple hield meeting met centrale bank van Brazilië, goed nieuws voor XRP?

Ripple heeft op 30 mei gesproken met de centrale bank van Brazilië. De meeting werd achter gesloten deuren gehouden en zou over “institutionele zaken” zijn gegaan.
Volgens de agenda van de Braziliaanse centrale bank had president Roberto Campos Neto een videoconferentie met Ripple CEO Brad Garlinghouse en nog een aantal andere vertegenwoordigers van het fintech-bedrijf. Wat de partijen hebben besproken is niet bekend echter is het nieuw interessant met eerder nieuws in het achterhoofd.
Eind december 2019 heeft Ripple namelijk aangegeven dat het zijn diensten in Brazilië wil gaan uitbreiden. Ripple’s diensten bestaan vooral uit snelle en goedkope internationale overboekingen waarbij in sommige gevallen gebruik wordt gemaakt van de cryptocurrency XRP (XRP).
In een reactie zei de managing director van Ripple Brazilië, Luiz Antonio Sacco, destijds:

Met voortdurende vorderingen in de Braziliaanse bankregelgeving om financiële transacties, waaronder internationale, te vergemakkelijken, zullen de kansen hier de komende jaren sterk groeien.

En die kansen lijken zeker aanwezig in het Zuid-Amerikaanse land. De Braziliaanse overboekingsmarkt is namelijk goed voor maar liefst $2,5 miljard per jaar. Een betreding van deze markt zou Ripple en daarbij de adoptie van XRP flink kunnen helpen.
In mei deed de Ripple CEO nog uitspraken over de situatie rondom crypto in de Verenigde Staten. Volgens hem moet het land de opkomende sector omarmen. Hij zei verder:

Amerikaanse toezichthouders: dit is het moment om actie te ondernemen en in digitale valuta’s te stappen. Zelfgenoegzaam blijven zet ons juist terug, terwijl China’s grip op zowel crypto- als fiatbetalingen steeds sterker wordt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie