Ivo Melchers Ivo Melchers
21/11/2022 10:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/11/2022 10:01

Ripple is geïnteresseerd om bedrijven uit FTX-imperium te kopen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
CEO de Ripple sobre el ataque de la SEC para regular las criptomonedas

Foto: Shutterstock/Wit Olszewski

Het faillissement van FTX zal weinig mensen uit de wereld van cryptocurrencies ontgaan zijn. Echter is niet alleen FTX ten onder gegaan, maar alle entiteiten die onder ‘FTX Group’ vallen. Binnen de FTX Group zitten ongeveer 130 bedrijven, waaronder de Amerikaanse entiteit FTX.US en het investeringsbedrijf Alameda Research. Sommige dochterbedrijven worden echter niet meegenomen in het faillissementsproces, waaronder FTX Australian Pty, FTX Express Pay, FTX Digital Markets en LedgerX.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Interesse Ripple

Tijdens de Swell conferentie van Ripple (XRP) in Londen op 16 en 17 november vertelde de CEO, Brad Garlinghouse, dat Sam Bankman-Fried (SBF) hem twee dagen voor de aanvraag van het faillissement had opgebeld om de crypto exchange te redden:

‘’Een deel van mijn gesprek was dat als hij liquiditeit nodig heeft, er misschien bedrijven zijn die hij heeft gekocht of die hij heeft waarvan wij ze zouden willen bezitten. Zouden we er een paar van hem hebben gekocht? Ik denk zeker dat dat op tafel lag.’’

Garlinghouse heeft ook aangegeven dat het zogenoemde Chapter 11 faillissement niet gunstig is voor het overnemen van bepaalde bedrijven:

‘’Een potentiële transactie ziet er nu heel anders uit dan voor de faillissementsprocedure. Ik zeg niet dat we er niet meer voor openstaan, ik weet zeker dat er interessante opties zijn. Maar het wordt een lastiger verhaal om iets op poten te zetten.’’

De interesse vanuit Ripple zou vooral liggen in het overnemen van onderdelen die zakelijke klanten bedienen.

FTX werknemers

Naast Garlinghouse houdt de de chief technology officer (CTO) van Ripple, David Schwartz, ook nauwlettend de situatie van FTX in de gaten. Op 10 november schreef Schwarts namelijk een bericht op Twitter waarin hij zich richtte op de werknemers van FTX. Hij benoemde dat Ripple altijd op zoek is naar versterkingen voor het bedrijf, zolang het maar geen mensen zijn in compliance, financiën of ethiek. Hij lijkt hiermee te doelen op de ontwikkelaars van FTX.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie