Kevin Schijven Kevin Schijven
28/07/2021 13:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/07/2021 13:44

Ripple kondigt nieuw ODL implementatie aan, XRP koers schiet meteen omhoog

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple kondigt nieuw ODL implementatie aan, XRP koers schiet meteen omhoog

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple, het bedrijf achter de populaire XRP cryptocurrency, heeft een nieuwe betalingskanaal aangekondigd dat gebruik gaat maken van Ripple’s ‘On-Demand Liquidity’ (ODL) oplossing.

Met Ripple’s ODL, voorheen xRapid, kunnen gebruikers internationaal geld versturen met behulp van XRP. Het nieuwe betalingskanaal voor de ODL bevindt zich tussen Japan en de Filipijnen. Dat kondigt het crypto bedrijf op 28 juli aan:

Ripple meldt dat het vaak zeer duur is voor mensen die in het buitenland werken om geld naar hun families te sturen. Vanuit Japan wordt jaarlijkse $1,8 miljard naar de Filipijnen gestuurd, zegt Ripple, terwijl dit betalingskanaal een van de hoogste afwikkelingskosten hanteert in de wereld.

SBI Remit, de overmakingstak van de grote Japanse financiële instelling SBI Group, gaat samenwerken met het Filipijnse Coins.ph, een mobiele betalingsservice, en SBI VC Trade, een cryptocurrency-exchange van SBI Group.

De drie bedrijven gaan grensoverschrijdende betalingen tussen Japan en de Filipijnen betaalbaarder maken met behulp van Ripple’s ODL. Het is de allereerste implementatie van Ripple’s ODL in Japan en onderdeel van de uitbreiding van Ripple in de Azië-Pacific (APAC) regio waar het bedrijf zich momenteel op richt.

De beruchte ‘XRP Army’ is hongerig. Zoals al eerder vandaag op Crypto Insiders was te lezen schoot de XRP koers enorm hard omhoog kort nadat het bovenstaand nieuws naar buitenkwam. De koers schoot van $0,635 naar een piek van $0,732. Dat is een stijging van maar liefst 15% in een uur. Op het moment van schrijven begint de koers weer iets omlaag te corrigeren. Desondanks was het even feest onder de fans.

Ripple zit momenteel in een controversiële rechtszaak verwikkeld met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De toezichthouder beschuldigt het bedrijf van de illegale verkoop van $1,3 miljard aan effecten. De rechtszaak lijkt voornamelijk te gaan over de hoge mate van centralisatie omtrent XRP.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie