Timo Bult Timo Bult
07/02/2021 15:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/02/2021 15:11

Ripple verkocht ondanks rechtszaak weer meer XRP (XRP) aan bedrijven

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple verkocht ondanks rechtszaak weer meer XRP (XRP) aan bedrijven

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple, het bedrijf achter XRP (XRP), heeft vorig kwartaal weer meer XRP verkocht aan bedrijven. De toename komt wellicht als een verrassing gezien de situatie waarin Ripple zich op dit moment bevindt. Dit blijkt uit verkoopcijfers die dit weekend werden gepubliceerd.
Ripple is de ontwikkelaar van XRP en bezit zelf een grote hoeveelheid van de cryptocurrency. De reden hiervoor is onder andere om de ontwikkeling van het netwerk te financieren. Geschat wordt dat Ripple op dit moment nog de helft van de totale voorraad in bezit heeft.
Het bedrijf verkoopt de XRP aan bedrijven om liquiditeit te creëren en om de adoptie van zijn netwerk te stimuleren. Het netwerk is voornamelijk gericht op financiële bedrijven die snel geld internationaal willen verzenden tegen lage tarieven. Ripple werd echter onlangs aangeklaagd door de Securities and Exchange Commission (SEC), een Amerikaanse toezichthouder. XRP zou namelijk een investeringscontract zijn en geen valuta of commodity. Hiermee heeft Ripple met de verkoop van XRP de wet overtreden, zo luidt de aanklacht.

XRP verkoop gaat door

Ondanks de aanklacht is Ripple doorgegaan met het verkopen van XRP. In het vierde kwartaal van 2020 werd er voor $76,3 miljoen aan XRP verkocht. Dit is een toename ten opzichte van de $35.8 miljoen van het kwartaal daarvoor.
In hetzelfde rapport laat Ripple zien dat het wereldwijde volume van XRP enorm is toegenomen van $403 miljoen per dag in het derde kwartaal naar $1,6 miljard in het daaropvolgende kwartaal. Deze toename komt waarschijnlijk door de enorme dump die volgde op het nieuws van de aanklacht.
Dat Ripple doorgaat met de verkoop is misschien een verrassing. Je zou denken dat ze het voor nu veilig zouden moeten spelen in afwachting van de rechtszaak. Echter is ook algemeen bekend dat het bedrijf zijn operationele kosten met de verkoop bekostigt. Het stopzetten van deze verkopen zou dan ook slecht uit kunnen pakken.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie