Ripple verwacht dat India het verbod op cryptocurrency vervangt voor regelgeving

Ripple is naar verluidt “onaangedaan” door het mandaat van de Indiase centrale bank die het banken belet zich in te laten met cryptocurrencies en verwacht dat een nieuw regelgevend kader het verbod helemaal zal intrekken.

De grootste Engelstalige krant van India, de Times of India (ToI), meldt dat crypto- en fintech-gigant Ripple erop inzet dat Basel 3-normen (internationale regelgeving voor de banksector) en een rapport van een regeringscommissie over cryptocurrencies, zullen leiden tot een nieuw regelgevend kader voor de crypto-sector in het land.

Ripple, dat met name in de Indiase stad Mumbai gezeteld is, verwacht ook dat de Reserve Bank of India (RBI) haar huidige verbod dat banken en gereguleerde financiële instellingen belet om diensten aan te bieden aan cryptocurrency-bedrijven in het land, intrekt.

De centale bank van India gaf toe geen onderzoek of overleg te hebben uitgevoerd, voorafgaand aan het verbod in april en een recent rapport heeft gesuggereerd dat een overheidscommissie dat belast is met het onderzoeken van het cryptocurrency-beleid, kijkt of het verbod ongedaan gemaakt kan worden.

in het rapport van ToI op vrijdag 15 juni suggereert Ripple’s global head of infrastructure innovation, Dilip Rao, dat het bedrijf internationale en binnenlandse overschrijvingen van fiat-valuta’s wil helpen in plaats van deze te willen vervangen; een factor die het schijnbaar gunstiger zou maken voor overheden dan gedecentraliseerde staatloze cryptocurrencies als Bitcoin.

De blockchain-technologie van Ripple wordt momenteel door grote Indiase banken gebruikt voor grensoverschrijdende overschrijvingen in wat ‘s werelds grootste ontvanger is van overschrijvingen met jaarlijks meer dan $70 miljard aan zakelijke en particuliere geldoverboekingen. Terwijl deze banken RippleNet, de enterprise blockchain solution van het bedrijf, gebruiken, biedt Ripple ook xRapid, een blockchain-platform voor banken, dat is mogelijk gemaakt door haar eigen XRP-token.

Rao stelt dat Ripple de centrale bank ten goede zou komen als een back-up van traditionele betalingssystemen die kwetsbaar zijn voor inbraken of cyberaanvallen:

RippleNet is een grote geruststelling voor de regelgeving, met name met het oog op het beleid van de Bank for International Settlements, dat centrale banken vraagt een back-up te hebben met niet-vergelijkbare technologie.

Ripple is al betrokken bij de Saudi Arabian Monetary Authority, de centrale bank van Saoedi-Arabië, waarmee het meer dan 100 financiële instellingen wereldwijd aansloot op RippleNet.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€28.977,30 Kopen
1
Bitcoinmeester
€29.332,90 Kopen
2
Litebit
€29.334,00 Kopen
3
SATOS
€29.484,40 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin (BTC) waarschuwt voor het kwaad, blocknummer 666.666 bevat het volgende Bijbelse citaat

Op 19 januari werd blocknummer 666.666 van de blockchain van bitcoin (BTC) gemined en iemand heeft een opvallend bericht in de transactie verwerkt: “Laat het...

Enjin Coin nu de eerste gereguleerde ‘gaming’ cryptocurrency van Japan, ENJ koers schiet hard omhoog

De Enjin Coin (ENJ) heeft van de Japanse toezichthouder goedkeuring ontvangen en is nu de eerste gereguleerde ‘gaming’ cryptocurrency in Japan. Dat kondigt Enjin...

Ethereum (ETH) zet eindelijk nieuw prijsrecord neer! Bitcoin (BTC) koers stijgt licht

De bitcoin (BTC) koers zit nog steeds in een lichte opwaartse trend. De $40.000 lijkt echter nog altijd ver weg voor de bulls. Gelukkig is...

Bitstamp exchange verplicht verificatie Nederlandse klanten nu als ze hun bitcoin willen opnemen

Nederlandse klanten van de Luxemburgse cryptocurrency-exchange Bitstamp mogen voortaan pas hun cryptocurrency als bitcoin (BTC) van de beurs halen als ze kunnen bewijzen dat...

Chainlink (LINK) vestigt nieuwe ATH, top 1% bezit nu 82% van alle LINK

De ongelijkheid in de verdeling van Chainlink (LINK) blijft toenemen. De top 1% van LINK bezitters heeft nu bijna 82% van alle LINK in...

Grayscale doet een van de grootste bitcoin (BTC) aankopen in 1 dag, verwachten ze vuurwerk?

De crypto fondsbeheerder Grayscale heeft weer voor flink wat rumoer gezorgd in de cryptowereld. Het bedrijf kocht maandag namelijk maar liefst 16.244 bitcoins (BTC),...