Rico Engelbarts
15/06/2018 21:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/06/2018 21:20

Ripple verwacht dat India het verbod op cryptocurrency vervangt voor regelgeving

icon-altcoins
Altcoin nieuws
ripple_verwacht_dat_india_cryptocurrency_verbod_vervangt_voor_regelgeving

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple is naar verluidt “onaangedaan” door het mandaat van de Indiase centrale bank die het banken belet zich in te laten met cryptocurrencies en verwacht dat een nieuw regelgevend kader het verbod helemaal zal intrekken.
De grootste Engelstalige krant van India, de Times of India (ToI), meldt dat crypto- en fintech-gigant Ripple erop inzet dat Basel 3-normen (internationale regelgeving voor de banksector) en een rapport van een regeringscommissie over cryptocurrencies, zullen leiden tot een nieuw regelgevend kader voor de crypto-sector in het land.
Ripple, dat met name in de Indiase stad Mumbai gezeteld is, verwacht ook dat de Reserve Bank of India (RBI) haar huidige verbod dat banken en gereguleerde financiële instellingen belet om diensten aan te bieden aan cryptocurrency-bedrijven in het land, intrekt.
De centale bank van India gaf toe geen onderzoek of overleg te hebben uitgevoerd, voorafgaand aan het verbod in april en een recent rapport heeft gesuggereerd dat een overheidscommissie dat belast is met het onderzoeken van het cryptocurrency-beleid, kijkt of het verbod ongedaan gemaakt kan worden.
in het rapport van ToI op vrijdag 15 juni suggereert Ripple’s global head of infrastructure innovation, Dilip Rao, dat het bedrijf internationale en binnenlandse overschrijvingen van fiat-valuta’s wil helpen in plaats van deze te willen vervangen; een factor die het schijnbaar gunstiger zou maken voor overheden dan gedecentraliseerde staatloze cryptocurrencies als Bitcoin.
De blockchain-technologie van Ripple wordt momenteel door grote Indiase banken gebruikt voor grensoverschrijdende overschrijvingen in wat ‘s werelds grootste ontvanger is van overschrijvingen met jaarlijks meer dan $70 miljard aan zakelijke en particuliere geldoverboekingen. Terwijl deze banken RippleNet, de enterprise blockchain solution van het bedrijf, gebruiken, biedt Ripple ook xRapid, een blockchain-platform voor banken, dat is mogelijk gemaakt door haar eigen XRP-token.
Rao stelt dat Ripple de centrale bank ten goede zou komen als een back-up van traditionele betalingssystemen die kwetsbaar zijn voor inbraken of cyberaanvallen:
RippleNet is een grote geruststelling voor de regelgeving, met name met het oog op het beleid van de Bank for International Settlements, dat centrale banken vraagt een back-up te hebben met niet-vergelijkbare technologie.
Ripple is al betrokken bij de Saudi Arabian Monetary Authority, de centrale bank van Saoedi-Arabië, waarmee het meer dan 100 financiële instellingen wereldwijd aansloot op RippleNet.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie