Kevin Schijven Kevin Schijven
14/04/2021 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2021 19:01

Ripple (XRP) CTO zegt dat het tijd is om wat crypto te verkopen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) CTO zegt dat het tijd is om wat crypto te verkopen

Foto: rafapress/Shutterstock

David “JoelKatz” Schwartz, chief technology officer (CTO) van Ripple, raadt na de recente koersstijgingen plotseling zijn volgers op Twitter aan om te overwegen een deel van hun crypto te verkopen, vooral als ze een “levensveranderende hoeveelheid” hebben:

“Dit wordt waarschijnlijk mijn minst populaire tweet ooit, maar: als je je levensveranderende hoeveelheden cryptocurrency hebt, neem dan even de tijd om serieus te overwegen om er een paar te verkopen om je risico en blootstelling te verminderen. Dit is geen voorspelling over wat de markt zal doen.”

Schwartz heeft gelijk; de tweet lijkt niet in de smaak te vallen bij XRP fans. Ze melden dat zij pissig zijn en noemen het bericht “ongepast.” Ondanks dat het redelijks advies is om een deel van je investering te verzilveren en je risico te verkleinen, komt de tweet op wel een opmerkelijk moment.

Ripple zit namelijk momenteel in een rechtszaak verwikkeld met de Securities and Exchange Commission omtrent de status van XRP. Als Ripple deze zaak verliest, zou dat het einde van beide het bedrijf alsmede de crypto kunnen betekenen.

De Ripple CTO wordt gevraagd “waarom nu?” Het twitterbericht zou namelijk blijk kunnen geven dat Ripple dit ook doet. Schwartz meldt dat hij zelf al jaren aan de-risking doet. Toch geeft hij ook toe dat dit lastig is, en dat hij spijt heeft dat hij al zijn Ethereum (ETH) in 2015 voor $40.000 verkocht. Ze zouden nu namelijk $90 miljoen waard zijn.

Het helpt wellicht ook niet dat Schwartz begin 2018 een dergelijke opmerking maakte, net voor de XRP koers kelderde. De CTO zegt dat hij toen ook geen toekomstvoorspelling deed. De XRP koers bereikte vandaag een nieuw record van $1,95 na een stijging van maar liefst 240% deze maand. Toch ligt de koers nog bijna 50% onder zijn all-time high (ATH) van $3,40 die begin 2018 bereikt werd.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie