Timo Bult Timo Bult
08/04/2019 09:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/04/2019 09:46

Ripple (XRP) en litecoin (LTC) vormen bullish patroon, uitbraak aanstaande?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
ripple_XRP_en_litecoin_LTC_vormen_bullish_patroon_uitbraak_aanstaande

Foto: rafapress/Shutterstock

Het lijkt er sterk op dat de uptrend die pasgeleden begon weer wordt voortgezet. Nadat de meeste cryptocurrencies iets corrigeerden of consolideerden, zien we nu hier en daar weer wat stijgingen. Zo staat bitcoin (BTC) op moment van schrijven 1,5% in de plus op Bitfinex, waarmee het de belangrijke resistance op $5.200 heeft gebroken. In dit artikel kijken we kort naar de koersen van ripple (XRP) en litecoin (LTC).

Worldcoin onthult nieuw Ethereum netwerk voor ‘echte mensen’
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ripple (XRP)

Op het moment van schrijven is ripple (XRP) $0,3577 waard na 1,02% in waarde te zijn gedaald. Op de 1 uur grafiek vormt ripple een contracting triangle, waarbij de highs lager worden, maar de lows hoger. Dit signaleert een eventuele uitbraak van de koers.
XRP handelt sinds de explosieve stijging op 5 april in een lichte neerwaartse trend. Nadat het een keer sterk corrigeerde, vond het op 6 april support op ongeveer $0,3500. Na deze eerste correctie wist XRP weer terug te komen, en steeg het terug naar ongeveer $0,3670. Deze twee prijszones blijken belangrijk, zowel de support op $0,3500 en de resistance op $0,3670 werden al een aantal keren getest door ripple.
De eerstvolgende belangrijke resistance is de high voor 2019 op ongeveer $0,3740. Mochten de bulls daar doorheen weten te breken, dan gaat mogelijk de deur open voor een stijging naar de $0,3900 en daarna zelfs de $0,4000. Bij een eventuele correctie is de support op $0,3500 belangrijk om in de gaten te houden.

Advertentie

Litecoin (LTC)

Ook litecoin (LTC) vormt op dit moment eenzelfde soort patroon als dat ripple vormt. Daaruit blijkt dat ook LTC zich mogelijk opmaakt voor een uitbraak. Litecoin wist in de afgelopen dagen de belangrijke resistances op $80 en $90 te doorbreken, en consolideert die winsten nu iets.
Op dit moment is litecoin $89,99 waard, wat neerkomt op een daling van bijna 4% in de afgelopen 24 uur. De belangrijkste supports voor nu liggen op $90 en $80. Bij een uitbraak boven de resistance op $95 zal LTC mogelijk de resistance op $100 kunnen gaan testen.
Heb je de uitgebreidere bitcoin (BTC) koersanalyse van vanmorgen al gelezen? Lees hier de laatste analyse van Crypto Insider David!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie