Rico Engelbarts
13/04/2020 11:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/04/2020 11:57

Ripple (XRP) en stellar (XLM) té gecentraliseerd volgens Morgan Creek CEO Mark Yusko

Mark Yusko, CEO en vermogensbeheerder bij Morgan Creek Capital heeft uitgelegd waarom XRP (XRP) niet tussen de cryptocurrencies in de index van het bedrijf staat. In een interview met Thinking Crypto gaf hij aan dat XRP te gecentraliseerd zou zijn.
“Ik heb nog steeds moeite met de structuur van Ripple en met de manier waarop de geldstromen lopen en hoe ze verdeeld en gecreëerd worden, al is dat misschien een discussie voor later. Ripple’s XRP zou geïndexeerd kunnen worden als ze genoeg distributiemethodes hadden maar dat is momenteel niet aan de orde.” Aldus Mark Yusko
Morgen Creek’s Digital Asset Index Fund geeft investeerders de mogelijkheid om te investeren in de top 10 cryptocurrencies, waaronder bitcoin (BTC) en ethereum (ETH), met uitzondering van XRP. De crypto staat momenteel op de derde plek met een totale marktwaarde van $8,2 miljard. Het fonds was in de eerste instantie opgericht om een alternatief op de S&P 500 te bieden.
Yusko gaf ook aan dat ze niet van plan zijn om stellar (XLM) te indexeren, wat momenteel de op 12 na grootste cryptocurrency is. Stellar is een open-source betalingsplatform dat gebruikt kan worden voor verschillende cryptocurrencies, opgericht door Jeb McCaleb die tevens ook de mede eigenaar van Ripple is. 
Stellar beheert 30 miljard van de 50 miljard beschikbare XLM, Yusko verklaart daarbij dat hij niets wilt indexeren waarvan de organisatie een te groot bezit heeft van hun eigen cryptocurrency. Ripple heeft meer dan de helft van de beschikbare XRP in eigen bezit, om die reden is Yusko bezorgd over mogelijke prijsmanipulatie.
De koers van bitcoin begon aan een move en deze lijkt in de richting van de $6.000 te gaan. Bekijk de vandaag verschenen koersupdate van Michiel voor meer!
Heb je afgelopen vrijdag de live Ask Me Anything (AMA) sessie van David en Michiel gemist? Tijdens de sessie, waarin onze analisten in gingen op Bitcoin, het coronavirus en de economie, konden live vragen worden gesteld!

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie