Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
02/04/2019 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2019 09:45

Ripple (XRP) gaat bitcoin (BTC) achterna, breekt belangrijke resistance niveaus

icon-altcoins
Altcoin nieuws
ripple_XRP_gaat_bitcoin_BTC_achterna_breekt_belangrijke_resistance_niveaus

Foto: rafapress/Shutterstock

Net als bitcoin (BTC) begon de prijs van ripple (XRP) deze ochtend aanzienlijk te stijgen. XRP brak daarmee een aantal belangrijke resistance niveaus en is daarmee in een mooie uptrend terechtgekomen. Wel is het opletten geblazen voor eventuele correcties naar beneden toe.
Op moment van schrijven is ripple (XRP) volgens CoinMarketCap $0,3302 waard na 5,96% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. De afgelopen uren ging het bitcoin (BTC) achterna en doorbrak de resistance niveaus op $0,3180 en $0,3200. Op de 30-min grafiek zien we dat XRP daarnaast in de afgelopen periode een symmetrisch driehoekspatroon vormde.
Ripple wist hier vanochtend sterk uit te breken. Als gevolg van de sterke opwaartse beweging brak het uiteindelijk ook het resistance niveau op $0,3300. Mochten de bulls dit tempo vast weten te houden dan kan ripple met gemak naar de $0,3400 of $0,3500 stijgen.
Echter kan er ook een sterke correctie, of meerdere correcties, plaatsvinden, iets wat niet ongebruikelijk is in dit soort situaties. Het is daarom belangrijk om de prijsniveaus van $0,3250 en $0,3220 in de gaten te houden. Dit zijn de eerstvolgende support niveaus voor XRP.
De belangrijkste support ligt daar nog een stukje onder. Op $0,3180, eerder het resistance niveau, zal XRP mogelijk een sterke support vinden in het geval dat ripple toch weer terug zakt. Voor nu ziet het scenario er echter bullish uit. Ripple blijft in een mooie uptrend zolang de koers boven die belangrijke $0,3180 support blijft handelen.
Wil je meer lezen over de bitcoin (BTC) koers? Lees dan hier de uitgebreide wekelijkse analyse van Crypto Insider David!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie