Simon Bosch Simon Bosch
23/05/2022 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2022 14:00

Ripple (XRP) investeert $100 miljoen in carbon credit systeem

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple gana popularidad entre los criptoinversores

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple, het bedrijf achter de XRP cryptocurrency, heeft in een persbericht aangekondigd dat het gaat investeren in het ‘moderniseren van de markt voor carbon credits’, en dat het gaat helpen met het verwijderen van CO2 uit de atmosfeer. Blockchain en cryptocurrencies moeten hier een belangrijk onderdeel van vormen.

Kan Solana zijn netwerkproblemen oplossen? Nieuwe fix wordt nu getest
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Carbon Credits op de XRP Ledger

In totaal investeert Ripple $100 miljoen USD. Er worden geen specifieke bestemmingen genoemd, maar het project heeft als algemeen doel om klimaatverandering te beperken. Onderdeel hiervan is een initiatief om financiële producten rondom carbon credits op de XRP Ledger (XRPL) te zetten. De XRPL heeft namelijk de mogelijkheid om naast XRP ook andere tokens te herbergen.

Carbon credits zijn licenties die bedrijven kunnen kopen om een bepaalde hoeveelheid broeikasgas uit te mogen stoten. Bedrijven die helpen om de wereld klimaatneutraal te maken ontvangen deze kredieten. Die kunnen ze vervolgens verkopen aan bedrijven die ze nodig hebben. Als ze op de XRP Ledger gezet zouden worden, scheelt dat in het verbruik van het financiële systeem dat hiervoor nodig is.

Efficiëntie, schaalbaarheid, meer transparantie in de markt en betere verificatie omtrent bepaalde projecten en bedrijven zijn de belangrijkste redenen, zegt Ripple.

Advertentie

Ripple heeft ook andere plannen

Ook gaat Ripple zelf een ‘portfolio van carbon credits voor de lange termijn’ opbouwen, Het bedrijf wil tegen 2030 of eerder een klimaatneutrale status bereikt hebben. Wat dit precies inhoudt is echter niet duidelijk. Ripple CEO Brad Garlinghouse verklaarde dat de markten voor koolstofkrediet-contracten belangrijk zijn om de klimaatdoelen te halen, naast het verminderen van de uitstoot.

Het bedrijf kondigde in 2020 aan dat het tegen 2030 klimaatneutraal wilde zijn. Het zegt op schema te liggen om dit al tegen 2028 te zijn. Het bedrijf wil investeren in innovatieve technieken om koolstof uit de atmosfeer te halen. Blockchain-projecten en in market makers die gebruikmaken van blockchain zijn ook onderdeel van het plan.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie