Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Altcoin nieuws 'Ripple (XRP) kan transparantie banken verbeteren,' aldus Amerikaanse consumentenbond

‘Ripple (XRP) kan transparantie banken verbeteren,’ aldus Amerikaanse consumentenbond

Volgens de officiële Amerikaanse consumentenbond kan Ripple (XRP) bijdragen aan de transparantie van banken. In het rapport wat zij publiceerde, wat voornamelijk gefocust was op internationale transacties binnen de internationale elektronische transactie akte, kwam naar voren dat de laatste ontwikkelingen op het gebied van transacties op de voet gevolgd werd. Ook de groei van het bedrijf Ripple werd gevolgd en de conclusie was dat Ripple bij zou kunnen dragen aan de efficiëntie en de transparantie.

In het rapport staat dat banken steeds meer afhankelijk zijn van gesloten netwerken voor internationale betalingen. Het consumentenbureau kaart daarbij aan dat mogelijk gemakkelijker wordt om inzicht te krijgen in de tarieven van wisselkoersen. Door gebruik te maken van Ripple’s producten gelooft het consumentenbureau dat verzenders en ontvangers weten wat zij betalen voor een transactie alvorens ze hem versturen.

- Advertentie -

Stuart Alderoty, een raadslid van Ripple tweette het volgende:

In 2011 werd er naar aanleiding van de Dodd-Frank Wallstreet reformatie een nieuwe wet aangenomen waarin stond dat de CFPB (Financial Consumer Bureau) officieel verantwoordelijk gesteld werd voor de bescherming van consumenten tegen misleidende marktpraktijken.

Het bureau ontving maar liefst 42.774 klachten afgelopen maand over banken en hypotheekverstrekkers. Dit kwam naar voren in een rapport wat The Hill publiceerde, dit is toename van 15% ten opzichte van maart. Toen kwamen er 36.690 klachten binnen. Waarschijnlijk komt deze klachtenregen vanwege de coronacrisis.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.144,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.202,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.207,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.212,58 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.246,41 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...