Timo Bult Timo Bult
25/12/2020 09:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/12/2020 09:18

Ripple (XRP) koers maakt stuiter van jewelste, wat zat erachter de stijging?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) koers maakt stuiter van jewelste, wat zat erachter de stijging?

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple (XRP) bezitters hebben een aantal wilde dagen achter de rug. De aanklacht van de Securities and Exchange Commission (SEC) tegen het bedrijf achter de altcoin, Ripple, zorgde voor een enorme crash van de XRP prijs. Maar nu zorgt een klein beetje goed nieuws juist weer voor een enorme bounce.
Ripple kreeg onlangs te maken met een aanklacht van de SEC. De toezichthouder vindt namelijk dat XRP een effect of investeringscontract is waarmee investeerders kunnen investeren in het bedrijf Ripple. Als de rechter het hier mee eens is dan zal dit betekenen dat de initiële verkoop van XRP aan investeerders illegaal was omdat deze niet geregistreerd en goedgekeurd werd door de SEC.
Nu komt er echter een klein beetje goed nieuws vanuit de SEC. Het heeft namelijk een crypto-vriendelijke voorzitter aangesteld. Elad Roisman wordt als crypto-vriendelijk gezien door uitspraken die hij in 2018 deed. Hij vroeg de SEC toen om zijn regelgeving te overwegen in het licht van de nieuwe opkomende markt van crypto en blockchain:

“SEC moet zijn regels, voorschriften en richtlijnen onderzoeken en herevalueren om er zeker van te zijn dat ze nog steeds werken zoals bedoeld om de missie van de SEC te volbrengen.

Dit is het meest recentelijk tot uiting gekomen op gebieden als gegevensbescherming en cyberbeveiliging, evenals de opkomst van nieuwe investeringen en technologieën zoals het initiële aanbod van munten en blockchain. “

“Crypto Mom” Hester Peirce, SEC Commissielid, kondigde het nieuws op kerstavond aan.


Niet lang na de bekendmaking steeg XRP van een prijs van $0,2567 naar een piek van $0,3666, een toename van ruim 40%. Of dit stand zal houden is echter nog maar de vraag.
Roisman is namelijk maar voor een korte periode voorzitter van de SEC. In januari zal de nieuwe president van de Verenigde Staten Joe Biden een nieuwe en permanente voorzitter aanwijzen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie