Timo Bult Timo Bult
07/03/2019 09:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/03/2019 09:54

Ripple (XRP) komt in kleine uptrend terecht, breekt meerdere resistance-niveaus

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: rafapress/Shutterstock

Gisteren wisten meerdere cryptocurrencies enigszins te herstellen van de dip eerder deze week. Ook XRP lukte het om de verliezen van die dip goed te maken, en zit nu zelfs in een kleine opwaartse trend. Wat kunnen we van de nummer 3 crypto verwachten?
Tijdens het herstel van XRP wist de altcoin een aantal belangrijke resistance-niveaus te doorbreken. Zo doorbrak het ‘t prijsniveau op $0,3080 en vervolgens $0,3100. Uiteindelijk zette XRP de opwaartse beweging voort en doorbrak het de resistance op $0,3120 en de 100-uurlijkse Simple Moving Average (SMA)-lijn.
XRP wist de resistance op $0,3200 helaas niet te doorbreken. De koers daalde als gevolg daarvan terug naar beneden, door de support op $0,3160 heen. De support op $0,3140 hield wel stand en XRP is sindsdien weer iets gestegen. De afgelopen 24 uur zag de altcoin een stijging in waarde van 1,1% waarmee het nu $0,3171 waard is.  
Door de opwaartse beweging van XRP zit de crypto nu in een ascending channel. Dit houdt in dat de lows van elke schommeling hoger liggen dan de voorgaande lows, en de highs ook hoger liggen dan de voorgaande highs. Aan de hand van dit patroon kan worden gesteld dat XRP in ieder geval voor de korte termijn in een opwaartse trend zit.
Belangrijke prijsniveaus die traders in de gaten moeten houden zijn de resistance op $0,3200 en de support op $0,3100. Mocht XRP de eerstvolgende resistance doorbreken dan is de kans groot dat de koers naar de $0,3250 zal stijgen met als volgende belangrijke resistance op $0,3300.
In het geval dat XRP de ascending channel aan de onderzijde doorbreekt dan is $0,3100 een belangrijke support. Daaronder ligt de main support op $0,3080 en daarnaast is de 100-uurlijkse SMA een belangrijke support-lijn voor XRP.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie