Rico Engelbarts
26/04/2020 09:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/04/2020 09:44

Ripple (XRP) neppe weggeefacties maakten sinds 2019 miljoenen XRP buit

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) neppe weggeefacties maakten sinds 2019 miljoenen XRP buit

Foto: rafapress/Shutterstock

Neppe XRP-weggeefacties hebben mogelijk meer dan 8,5 miljoen XRP (XRP) van gebruikers gestolen, ter waarde van meer dan $1,5 miljoen. Dat melden de onderzoekers van xrplorer op social media.
Volgens hun gegevens zijn de oplichters er sinds 2019 in geslaagd om maar liefst 8,5 miljoen XRP van gebruikers te stelen via nep-weggeefacties die het gezicht van bekende sterren of XRP-leden gebruiken op social media om zo geld te stelen. Gebruikers die deel willen nemen aan de neppe giveaways moeten vervolgens geld sturen, dat in verhouding moet zijn met het geld dat ze mogelijk kunnen winnen, om zo te laten zien dat zij in bezit zijn van het adres. Het gestolen geld wordt vervolgens via grote exchanges zoals Binance witgewassen.


Oplichters zouden, volgens xrplorer, nu minstens 5,9 miljoen XRP bezitten. Ook al is het niet mogelijk om de gegevens van xrplorer onafhankelijk te verifiëren, het is inmiddels wel al bekend dat de oplichtingen wordt uitgevoerd op verschillende social-media platforms, waarbij hackers zelfs zover gaan dat ze geverifieerde accounts overnemen om hun nep-giveaways te promoten. Ook zijn er gevallen geweest waarbij bekende YouTubers gehackt zijn om vervolgens hun accounts te gebruiken voor de promotie van neppe giveaways
Als een reactie op de verschillende XRP-giveaway fraude, waaronder op YouTube, heeft Ripple Labs en CEO Brad Garlinghouse YouTube aangeklaagd. Volgens hem zou het, door Google in bezit zijnde, social-media platform er niet in geslaagd zijn om te reageren op de veelvoudige scams die “onherstelbare schade toebrachten aan hun publieke imago, merk en reputatie.” Garlinghouse zou het geld gaan gebruiken om slachtoffers van deze scams terug te betalen.
Een vuistregel die goed van pas komt in de crypto-wereld: Als iets té mooi om waar lijkt te zijn, dan is het dat vaak ook. Doe dus eerst goed onderzoek alvorens ergens in te stappen!

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie