ripple_XRP_stoot_ethereum_ETH_weer_van_troon_bitcoin_stabiel_altcoin_rally_op_komst

Ripple (XRP) stoot Ethereum (ETH) weer van troon, Bitcoin (BTC) stabiel en altcoin rally op komst

1

In de afgelopen 24 uur heeft Ripple (XRP) Ethereum (ETH) voor de tweede keer van de troon gestoten, waarmee XRP na een prijsstijging van 7% en een totale marktwaarde van $24,48 miljard weer de positie bekleed van op een na grootste cryptocurrency.

De totale marktwaarde van Ethereum zit net onder die van Ripple, met een waarde van $24,15 miljard. Gezien het lage volume van XRP is de verwachting dat Ethereum op korte termijn haar positie weer zal overnemen.

Op 27 september leek de cryptocurrency markt een rally te initiëren waarmee Bitcoin (BTC) boven de $6.700 uitkwam en steeds dichter naar het ‘resistance level’ van $6.800 bewoog. Echter zakte Bitcoin de dag er na, op 28 september, weer naar de $6.500.

In de afgelopen uren liet Bitcoin momentum zien in de mid-$6.000 regio, nadat de coin gisteren op $6.550 eindigde. Bekend crypto trader Luke Martin beweerde gisteren dat dit een indicator kan zijn van een positieve trend op korte termijn:

Het zou een bullish signaal zijn voor Bitcoin om de dagelijkse ‘close’ te noteren boven de $6.550 zone. Gezien de correlatie zou dit ook positief kunnen uitpakken voor altcoins.

Gisteren sloot Bitcoin af boven de $6.550 zone en steeg naar $6.630, wat er toe heeft geleid dat het gros van de cryptocurrencies met een kleinere market cap kon herstellen.

Als het volume van BTC toeneemt in de komende 12 tot 24 uur, zou het kunnen zijn dat de gehele markt in waarde stijgt. Vergeleken met vorige week blijft het volume van de grotere cryptocurrencies relatief laag. Daarnaast lijkt het herstel van BTC achter te lopen op het herstel van ETH en XRP.

Omdat de kleinere altcoins, in vergelijking met BTC, ETH en XRP, vrij weinig momentum hebben laten zien wordt er verwacht dat altcoins een rally zullen meemaken in de komende weken. Op de korte termijn echter, zullen ze in eerste instantie achterblijven.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws